11 visning tips

Ønsker du noen visning tips i forbindelse med boligsalg? Visningen er vanligvis potensielle kjøperes første fysiske møte med boligen, og derfor er det viktig å gi et best mulig inntrykk av den. Dette øker som regel sjansen for at du vil motta bud i etterkant.

Enten du skal selge en leilighet, hybel, enebolig eller rekkehus, kan du med enkle grep gjøre boligen med innbydende. Skap en hyggelig atmosfære, og sørg for at interessentene kan føle seg som hjemme.

Bolig som blir tømt for rot - få visning tips

1. Tøm boligen for rot og skrot

Noe av det første man bør gjøre når man skal forberede boligen til visning, er å rydde den for rot. De fleste boliger har en del rot og skrot, og dette kan gjøre det vanskelig for besøkende å vurdere boligen.

Ligger det for eksempel mye skrot i en bod eller under trappen, vil det gjerne være vanskelig å se gulv og vegger. Husk at de som kommer på visning har undersøkelsesplikt, og da bør mest mulig av boligen være lett synlig.

Rot og skrot vil også gi et dårligere inntrykk av boligen. De fleste liker å ha det ryddig rundt seg, og ha mulighet til å visualisere egne ting i boligen. Fjern for eksempel private bilder på veggene, leker, fjernkontroller og lignende.

Boligstylister kan dele gode visning tips

2. Vurder om du skal leie inn en boligstylist

Et smart visning tips er å leie inn en boligstylist før man avholder visning. Boligstylister har lang erfaring med å klargjøre boliger før visning, og lar deg leie møbler. De kan blant annet hjelpe med delvis eller full møblering, samt annet interiør.

Får du hjelp av en boligstylist kan du føle deg trygg på at de som kommer på visning blir møtt av trendy og nøytralt interiør. Du kan også få tips til egen-styling av boligen.

Stylistene vet hvordan møblene best bør plasseres for å fremheve boligens planløsning og lignende. Ulempen ved å bruke stylist er naturligvis at det koster penger.

Sjekkliste med visning tips

3. Slipp inn lys og ha riktig belysning

Et annet visning tips er å slippe inn mest mulig dagslys i boligen. Det kan være lurt å vaske vinduene slik at skitt og smuss ikke forhindrer lys i å trenge inn i boligen. Trekk også gardinene eller annen solskjerming unna, slik at lys kommer inn.

Foruten dagslys, kan det være gunstig å ha god belysning via lamper. Du kan for eksempel gjøre en mørk og anonym krok koselig med en lampe. Har du en mørk kjellerstue kan vi anbefale å ha lamper som lyser mot veggene, da vegger kan reflektere lyset.

Forstørrelsesglass - det å fikse småting er et av våre visning tips

4. Fiks småting som gir et bedre helhetsinntrykk

Har du silikonlister på kjøkkenet eller badet som har gulnet eller begynt å sprekke? Eller dører som skriker når du åpner og lukker dem? Dette er småting som kan ødelegge et ellers godt inntrykk, og som er enkle å gjøre noe med.

Det samme gjelder om du har spotter i taket der noen av lyspærene har gått. Bytt lyspærer der det trengs, smør dørhengsler og bytt ut gammel silikon.

Hus til salgs - trenger du noen visning tips?

5. Mal slitte overflater

Noen strøk med maling kan gjøre mye med et rom! Dersom du har et rom med flassende maling eller en kjedelig og anonym farge, kan litt maling gjøre rommet «nytt».

Velg gjerne nøytrale farger som «folk flest» liker, og unngå de mest vågale fargene. Men vær heller ikke redd for å ha en kontrastvegg i stuen eller lignende. Ha gjerne lyse vegger i de fleste rom, da dette vil få rommene til å virke større.

Person ser etter visning tips

6. Vask grundig

Før interessenter kommer på visning, er det også viktig at boligen er ren og pen. Et visning tips er å vaske hele huset samme dag eller dagen i forveien, slik at det er så rent som mulig når folk dukker opp.

Du bør ikke bare vaske de store overflatene som vegger og gulv, men også oppå og inni skuffer og skap, dusjkabinett, badekar, servanter, toaletter og lister.

Hus til salgs – her er visning tips for deg som skal selge

7. Ha god utluftning

Dersom man blir møtt av tung matlukt eller innestengt luft, er det fort gjort å få et dårligere inntrykk av boligen. Sørg derfor for å unngå matlaging samme dag visningen skal avholdes. Unngå i det minste å lage mat med sterk eller ubehagelig lukt.

Det kan også være lurt å åpne vinduer i forkant av visningen, eller å skru opp ventilasjonen. Boligen kan med fordel være luktfri. Unntaket er kanskje lukten av nybakte boller, eller lignende. Dette kan ha en positiv effekt!

Mann som presenterer visning tips

8. Rydd uteplassen og fiks i hagen

Et annet visning tips er å ikke glemme utearealene. Enten du har hage, altan, balkong eller terrasse, bør uteplassen vaskes, ryddes og klargjøres. Har du visning om våren eller sommeren, kan du gjerne pynte med blomster og fine planter utendørs.

Det kan også være greit å skape koselige soner med sittegrupper utendørs. På den måten kan de som kommer på visning visualisere koselige kvelder utendørs. Klipp gresset, luk bedet, pynt med blomster og vask terrassen.

Personer som leser visning tips

9. Skap en hjemmekoselig atmosfære

Når boligen er ryddet, vasket og møblert, gjelder det å sikre den siste prikken over i-en. Boligen skal kanskje være nøytral slik at flest mulig kan se for seg et liv der. Men samtidig er det viktig at boligen ikke fremstår som kald eller ukoselig.

For at besøkende skal kunne føle seg som hjemme, kan vi blant annet tipse deg om å dekorere med blomster, tekstiler og levende lys. Av tekstiler kan vi for eksempel tipse om pledd, puter og gardiner. Dette vil gjøre boligen mange hakk koseligere.

Et annet velkjent visning tips, er å servere boller. Bak boller rett før folk kommer på visning, slik at de blir møtt av duften av hjemmelaget bakst. Bollene kan legges på et serveringsfat, slik at folk kan forsyne seg om de vil.

Mann leser om visning tips på nettbrett

10. Er musikk på visning lurt eller ikke?

Mange lurer på om de bør ha musikk på visning eller ikke. Du kan potensielt lage en koselig stemning ved å ha rolig, dempet musikk i bakgrunnen. Pass imidlertid på at musikken ikke blir hovedfokuset. Det er tross alt boligen som skal vurderes av besøkende, ikke musikken.

Det er ikke noe krav om å ha musikk i bakgrunnen, og du kan fint droppe dette punktet. Men med riktig musikk kan du absolutt løfte stemningen enda et par hakk!

Person leser om visning tips

11. Bør duftlys på visning unngås?

Ja, du bør ikke ha duftlys på visning. Mange reagerer på parfymelukt, eller synes at duftlys lukter for mye. Det er derfor tryggest å gå for vanlige stearinlys uten lukt.

Det kan for eksempel skje at det kommer allergikere på visning, og det er ikke sikkert disse tåler parfyme så bra.

Selge hus? Her er visning tips

Hvor mange visninger er vanlig å ha?

Det å selge en bolig tar i snitt rundt 50 dager, og det er ikke uvanlig at man må avholde mer enn én visning. Om det dukker opp mange på første visning og det blir budkrig dagen etterpå, kan man imidlertid oppleve at boligen selges etter kun én visning.

Hvor mange visninger som bør forventes, avhenger av flere faktorer – inkludert tilbud og etterspørsel. Skal du for eksempel selge bolig i Oslo, holder det ofte med én visning. Dette skyldes at boligmarkedet i Oslo preges av svært stor etterspørsel.

Person som leser på PC om visning tips

Få hjelp med skriving av boligannonse

Det er flere faktorer man skal ta hensyn til om man skal lykkes med boligsalg. Visningen er en viktig del av prosessen. Med våre visning tips har du forhåpentligvis fått noen gode idéer til hva du bør og ikke bør gjøre før visningen.

For å i det hele tatt få folk på visning er du også avhengig av en god boligannonse. Skal du selge boligen din selv kan vi hjelpe deg med å lage annonsen. Vi bistår også travle eiendomsmeglere som ønsker skrivehjelp.

Din Meglertekst leverer unik tekst til boligannonser, og kan også hjelpe deg med salgsoppgaven ved behov. Med annonsen og annet markedsføringsmateriell på plass, er det bare å klargjøre boligen for visning!

Kontakt oss i dag om du ønsker unik meglertekst.