5 tips før verdivurdering av bolig

Ønsker du noen gode tips før verdivurdering av bolig? De aller fleste boligselgere er opptatt av å få mest mulig for boligen sin. En høy verdivurdering gir gjerne et godt utgangspunkt for at nettopp det skal skje.

Hva kan du gjøre for å sikre at megleren gir boligen en best mulig verdivurdering? Med noen nokså enkle grep kan man gjøre at boligen fremstår som mer attraktiv. Vi skal nå se nærmere på våre beste tips før verdivurdering av bolig!

Bolig som er ryddet før verdivurdering

Tips 1: Rydd boligen og vask

Vårt kanskje viktigste tips før verdivurdering av bolig, er å rydde og vaske huset. Før megleren kommer kan du med fordel lufte ut i boligen også, slik at luften ikke er «innestengt». Trekk fra gardiner, og pass på at huset fremstår lyst og åpent.

Ved å fjerne skrot og ting kan huset plutselig virke mye større og mer appellerende. Det er også lurt å vaske vinduene, slik at boligen fremstår ekstra luftig og åpen. Her er en huskeliste for vasking og rydding før eiendomsmegleren kommer på besøk:

 

  • Luft ut
  • Vask vinduer
  • Treff fra gardinene (eller fjern dem helt)
  • Rydd vekk aviser, overflødige pyntegjenstander og annet «skrot»
  • Vask gulv og vegger
  • Vask andre overflater (som kjøkkenbenk og spisebord)
  • Vask bad og toalett
Bolig blir malt før verdivurdering

Tips 2: Mal vegger og tak

Et annet godt tips før verdivurdering av bolig, er å male tak og vegger. Vi anbefaler ikke å sette i gang med et stort oppussingsprosjekt, men litt fiksing kan lønne seg. Dersom du har en veldig spesiell veggfarge kan det ofte lønne seg å velge en mer nøytral farge som «folk flest» liker.

Gå gjerne for lyse vegger og lyst tak, da dette kan få boligen til å virke større. Vær likevel ikke redd for å lage en kontrastvegg, for eksempel i stuen. Dette kan gi boligen din et moderne og stilrent uttrykk.

Fikse feil i bolig før verdivurdering

Tips 3: Fiks små feil og mangler

Har boligen din noen små feil eller mangler som du har tenkt på å fikse, men glemt litt bort? Enten det er et løst bordbein på spisebordet eller et skjevt dørhåndtak, bør du fikse det nå.

Et godt tips før verdivurdering av bolig, er å finne frem skrujern og verktøyboks. Fiks på småting som kan gi et dårlig førsteinntrykk av boligen. En bolig med mange småfeil kan i verste fall fremstå som dårlig vedlikeholdt.

Mann går gjennom sjekkliste for fullføring av oppussing

Tips 4: Fullfør uferdige oppussingsprosjekter

Begynte du på et større oppussingsprosjekt for noen år siden, men fullførte aldri? Mange går i denne fellen. Et halvferdig bad vil gi boligen lavere verdi. Et godt tips før verdivurdering av bolig er derfor å fullføre påbegynte prosjekter.

Har du ikke tid eller ork til å gjøre dette selv, kan du alltids legge jobben ut på anbud. Eller er du kanskje heldig og kjenner noen som kan hjelpe deg litt?

Eiendomsmegler verdivurderer hus basert på uteområder også

Tips 4: Ikke glem utearealene

Et annet tips før verdivurdering av bolig, er å ikke forsømme utearealene. Hage, altan og inngangsparti er med på å påvirke eiendommens verdi. Pass derfor på at du også rydder utenfor boligen. Fjern rot, sykler, hageredskaper og leker.

Det kan også være luft å fjerne ugress i hagen. Stell i bedet, klipp gresset og gjør uteplassen til et hyggelig sted å være. Det kan også være lurt å vaske terrassen, som ofte kan være sleip og mosegrodd.

Ellers kan det være en idé å vaske boligens fasade, altså den utvendige kledningen. Finn frem høytrykksspyleren, og oppdag hvilken farge huset egentlig har.

Gjør bolig innbydende før verdivurdering

Tips 5: Gjør hjemmet innbydende

Et siste tips før verdivurdering er å gi boligen den lille prikken over i-en. Det er ofte små detaljer som gjør en bolig koselig og innbydende. Noen puter i sofaen eller et levende lys sikrer god stemning når megleren kommer på besøk.

Unngå helst duftlys, da det ikke er sikkert eiendomsmegleren setter like stor pris på vanilje- eller kokoslukt som deg.

Boligstyling før visning er uansett en god idé, så det skader ikke å sette i gang med dette allerede før verdivurdering.

Bolig klargjort for verdivurdering

Skal du selge bolig selv?

Boligsalg kan skje enten via megler eller ved at man selger på egen hånd. Sistnevnte kan spare deg for mye penger, men betyr også at du må gjøre mye selv. Det kanskje mest utfordrende er å lage en god boligannonse eller salgsoppgave.

Vi hjelper deg gjerne med denne biten. Vi kan levere ferdigskrevne annonsetekster og salgsoppgaver som er skreddersydd for din bolig. Leveringstiden er kort, og prisen hyggelig.

Kontakt Din Meglertekst i dag, og motta boligtekst på 1-2-3!