Boligprospekt

Med et velskrevet boligprospekt kan du øke sjansen for at boligen blir solgt. Det kan imidlertid være utfordrende å skrive prospekter eller salgsoppgaver som er passe selgende og av høy kvalitet.

Når du skriver et boligprospekt handler alt om å overbevise potensielle boligkjøpere om at boligen er verdt å se nærmere på. Samtidig skal prospektet være korrekt og tilpasset målgruppen.

Et velskrevet boligprospekt lar potensielle kjøpere drømme seg bort, og gir samtidig en fullverdig beskrivelse av eiendommen eller boligen.

Mann som sitter på PC og ser på boligprospekt

Hva er et prospekt?

Et boligprospekt kalles også for salgsoppgave, og er en detaljert beskrivelse av kjøpsobjektet – enten det er en enebolig, hytte eller tomt. 

Dokumentet kan betraktes som en invitasjon til kjøp av fast eiendom. Skrivet skal inneholde informasjon om alt fra parkeringsrettigheter og beliggenhet, til utleiemuligheter.

Det er en rekke lovpålagte opplysninger som skal inkluderes i en salgsoppgave. Ditt boligprospekt bør blant annet gi potensielle kjøpere oversikt over offentlige opplysninger som kommunale avgifter. I tillegg vil et boligprospekt inneholde byggteknisk informasjon og takst.

Dame med koffert

Slik skriver du et boligprospekt

Et boligprospekt er ikke bare et informativt skriv om boligen. Det er også et dokument som benyttes til markedsføring. Derfor bør en salgsoppgave være selgende, noe som blant annet inkluderer gode beskrivelser av rommene og eiendommen.

Den lovpålagte informasjonen som skal være med i et boligprospekt, innhentes stort sett fra megleren selv. Eksempler på slik informasjon er fellesutgifter, kommunale utgifter og lignende.

Byggteknisk informasjon som skal inkluderes i salgsoppgaven inkluderer pristakst, boligsalgsrapport, eventuell tilstandsrapport og lignende. Slik informasjon er frivillig å inkludere, men bør tas med for å gi potensielle kjøpere et fullstendig og korrekt bilde av salgsobjektet.

Det å skrive et boligprospekt kan med andre ord være utfordrende. På den ene siden skal dokumentet være selgende og vise boligen fra sin beste side. På den andre siden bør det også tas med informasjon om eventuelle feil og mangler.

 

  • Selgende markedsføringsdokument
  • Lovpålagt informasjon
  • Byggteknisk informasjon
To personer som lander en avtale

En god meglertekst overtaler kjøper

Med en god meglertekst øker du sjansen for at potensielle kjøpere legger inn bud på boligen. Både tekst og bilder bidrar til å forme kjøperens helhetsinntrykk av boligen, gjerne kombinert med visning. 

Kjøperen har plikt til å sette seg inn i alle opplysningene som gis i et boligprospekt. Opplysningene i dette dokumentet vil bli ansett som «lest» av kjøper, uavhengig om dette faktisk er tilfelle eller ikke. Så lenge eventuelle heftelser eller utgifter er opplyst om i salgsoppgaven, har ikke kjøper klagerett.

Det er derfor veldig viktig å inkludere alt av relevant og viktig informasjon i ditt boligprospekt. Dette vil både megler, selger og kjøper tjene på.

Meglertekst

Få hjelp av Din Meglertekst

Et boligprospekt er et dokument som inneholder lovpålagt og byggteknisk informasjon om et salgsobjekt, og som samtidig bør være selgende. I salgsoppgaven får du som megler mulighet til å vise boligen fra sin beste side, samtidig som kjøper kan innhente verdifull informasjon.

Dersom du trenger hjelp med å skrive ditt boligprospekt, kan Din Meglertekst gjøre jobben for deg. Vi sørger for at salgsoppgaven din blir informativ, grammatisk korrekt og fri for skrivefeil. Samtidig passer vi på at teksten markedsfører boligen best mulig. 

Kontakt oss i dag om du vil vite mer!