Boligsalg uten megler

De siste årene har boligsalg uten megler blitt mer og mer vanlig. Det innebærer at du selger boligen din selv – uten å hyre en megler til å gjøre jobben for deg. Du står altså helt på egne ben! Et annet ord for dette er privatsalg.

Det å gjennomføre et boligsalg uten å hyre inn en megler, er som å dra på sykkeltur uten støttehjul for første gang. Du er ikke alltid helt sikker på hvordan det kommer til å gå, men du velger å gjøre det likevel.

For mange virker boligsalg med megler som et tryggere valg enn boligsalg uten megler. Det er en personlig avgjørelse, og du skal ikke la noen påvirke deg til å velge noe annet enn det du ønsker selv. Her er det svært viktig å lytte til sin egen magefølelse!

I denne artikkelen skal vi se nærmere på boligsalg. Når noen først har bestemt seg for å selge boligen sin, så er fremgangsmåte en av de vanligste problemstillingene folk står ovenfor. Vi vil også forsøke å sette oss i kjøpers sted og se om det er noen forskjell på de to forskjellige salgsformene.

Boligsalg med eiendomsmegler

Selge bolig selv eller bruke megler?

Når du skal selge bolig, så kan prosessen gjøres på to måter. Du kan prøve å selge boligen din selv, eller du kan bruke megler. Når du bruker megler, så hyrer du inn et eiendomsmeglerfirma til å gjøre jobben for deg.

Hvis du synes det er vanskelig å bestemme deg for hvilken fremgangsmåte du skal gå for, så kan det hjelpe å omformulere spørsmålet. Ønsker du å ha en veldig aktiv rolle i boligsalget, eller ønsker du en rolle som er litt mer passiv i selve salgsprosessen?

For mange er det å hyre inn en megler til å stå for salget av boligen det enkleste alternativet. Det er også noe vi kan stille oss bak, for det er ingen hemmelighet at det er mye enklere på den måten. Ved å bruke megler, vil du automatisk få en litt mer passiv rolle i salgsprosessen.

Men om du ønsker å gjøre det meste av jobben selv, så står du selvsagt helt fritt til å droppe megleren. Da selger du boligen din selv, og du står på egne ben. Støttehjulene tas bort og alt som ville vært meglers ansvar ligger nå på dine skuldre. Samtidig sparer du penger på meglerhonorar.

Boligsalg via PC

Selge bolig selv | Erfaring

Har du noen gang solgt din egen bolig? Hvis svaret på dette spørsmålet er nei, så synes du kanskje at det å selge bolig selv høres ganske vanskelig ut. Vi skal ikke prøve å motbevise det heller, for her har du nok helt rett.

Vi har kunnskap om begge fremgangsmåter når det gjelder salg av bolig. I disse tilfellene har begge deler gått mer eller mindre smertefritt, men det betyr ikke at det kommer til å gjøre det for deg.

Når du velger å selge boligen din selv, så faller alt som ellers ville vært meglers ansvar på dine skuldre. Det betyr at du må gjøre alt det en megler ellers ville gjort. Dersom du skal selge din egen bolig, er det, med andre ord, mye papirarbeid som ligger foran deg.

For mange er det penger som er motivasjonen bak et slikt valg. Men det er likevel viktig å være klar over hva du begir deg ut på før du velger å gå for dette alternativet.

Eiendomsmegler håndhilser på boligselger

Bør du kjøpe bolig direkte fra selger?

Det er ikke noe som indikerer at det å kjøpe bolig direkte fra selger er et mindre smart valg enn å kjøpe bolig gjennom et eiendomsmeglerfirma.

Det vil naturligvis føre til at folk reflekterer på en litt annen måte enn om boligen de ønsker å kjøpe blir solgt gjennom et eiendomsmeglerfirma. Mange stiller kanskje spørsmål til hvorfor en bolig selges privat.

Det er også slik at ved å kjøpe bolig direkte fra selger vil du ikke ha tilgang på det samme sikkerhetsnettet som du har ved kjøp av bolig gjennom et eiendomsmeglerfirma. Hos sistnevnte kan du nemlig kjøpe ulike forsikringer som kan hjelpe deg om det skulle være noe som ikke stemmer.

Det er din avgjørelse hvorvidt du ønsker å kjøpe bolig direkte fra selger eller ikke. Men også her vil vi anbefale deg å lese deg opp for å finne ut hva du begir deg ut må før du tar den endelige avgjørelsen.

Salg av norske hus

Motta hjelp til meglertekst

Dersom du jobber som megler og helst skulle sett at du kunne delegere arbeidet med å skrive meglertekst, så har vi en god nyhet til deg. Du kan faktisk la noen andre ta seg av arbeidet. Perfekt for deg som ikke synes at tekstproduksjon er den morsomste delen ved det å jobbe som megler!

Hos Din Gruppen finner du en rekke merkevarer, og en av dem er Din Meglertekst. Hos oss kan du altså få hjelp til å skrive meglertekst uansett når du skulle trenge det, og det er noe vi gjør med stor glede. Meglertekst er en av tekstene som vi liker aller best å skrive!

Ved å benytte deg av våre tjenester, garanterer vi deg ikke bare så mange meglertekster som du trenger. Vi kan også garantere at hver eneste tekst vil slå an hos målgruppen. Vi vil altså sørge for å engasjere akkurat den du ønsker at teksten skal engasjere.

Ønsker du å motta hjelp til å skrive meglertekst? Ikke sett deg på gjerdet – det er bare å ta kontakt med oss nå med det samme!