Flyttevask før overtakelse

Flyttevask bør ikke undervurderes. Når en bolig skal selges er det ifølge avhendingsloven § 2–2 krav til at eiendommen er ryddet og vasket før overtakelse. Som boligselger bør man være påpasselig med å sørge for at boligen er presentabel både før visning og overtakelse.

Men hva nøyaktig bør egentlig inkluderes i en flyttevask? Lovverket er lite konkret akkurat her, og det kan derfor være vanskelig å vite hva som bør vaskes og ikke.

Fokus på hygienisk flyttevask

Hygienisk flyttevask er viktigere enn noen gang

De siste par årene har koronapandemien berørt de fleste av oss på ett eller annet vis, og mange har blitt mer bevisste på hygiene og god renhold. Dette er minst like viktig når noen skal overta eiendommen du selger.

Både rekkverk i trapper, knapper på hvitevarer, dørhåndtak og andre berøringsflater bør vaskes nøye. Dette er ikke bare nyttig med tanke på begrensning av koronasmitte, men også andre sykdomsfremkallende virus og bakterier.

Flyttevask før boligsalg

Hva bør inkluderes i en flyttevask?

Flyttevask av boligen før overtakelse er om mulig enda mer omfattende enn vask før visning. Nå skal alle kriker og kroker av boligen vaskes og tørkes for støv, slik at den som overtar boligen blir møtt av rene overflater og et godt inneklima.

Som et minimum bør flyttevask inkludere vask av gulv, vinduer, kjøkkenbenk, servanter og toalett, samt andre lett tilgjengelige overflater. Her er en liten huskeliste du gjerne kan ta utgangspunkt i:

 

  • Vask av alle overflater
  • Vasking av skuffer og skap
  • Inn- og utsiden av hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og lignende
  • Vindusvask
  • Vask av avtrekksvifte
  • Vask under badekar og frittstående hvitevarer
  • Vask av sluk
  • Rydding, kosting og spyling av uteområder (hage, altan, balkong eller terrasse)
Flyttevask før overtakelse

Vask før visning er like viktig som flyttevask

Flyttevask er som regel den siste runden med rengjøring før utflytting og overlevering av nøkler. Det er imidlertid også viktig å sørge for en grundig vask i forkant av visningen.

Det er under visningen at du har anledning til å sørge for at boligen fremstår som et aktuelt hjem for potensielle kjøpere. Her er naturligvis riktig boligstyling helt avgjørende, men boligen skal også være rengjort og ryddig.

En grundig vask før visning kan også gjøre noe med atmosfæren og førsteinntrykket. Duften av grønnsåpe gir en hjemmekoselig følelse, og rene vinduer sørger for godt innslipp av dagslys.

Bestille flyttevask

Bør man få hjelp til flyttevask eller vask før visning?

Mange synes at det å flytte er en slitsom og tidkrevende prosess. Bare det å flytte møbler og andre ting fra A til B kan være et strev i seg selv. Og da er det kanskje ikke så veldig fristende å bruke tid på flyttevask i tillegg.

Når alle tingene er flyttet ut av boligen din, har du sannsynligvis mer enn nok med å innrede den nye boligen du flytter inn i. Prosessen blir ofte litt enklere om man får hjelp til flyttevask fra et vaskefirma eller lignende.

Samtidig vil det naturligvis være mer økonomisk gunstig å ta jobben selv. Har du tid og lyst, er det ingenting i veien for å utføre flyttevask på egen hånd. Du kan også spørre venner og familie om de ønsker å gi deg en hjelpende hånd.

Det samme gjelder når du skal vaske boligen før visning. Situasjonen er kanskje ikke fullt så kaotisk på dette tidspunktet, men det er fortsatt mye som skal gjøres i forbindelse med visninger. Hvorvidt vaskehjelp er noe for deg, avhenger av både budsjett og timeplan.

Slik lykkes du med boligsalg – fra flyttevask til meglertekst

Hvordan lykkes med salg av bolig?

Det er mange ting som skal klaffe om man skal lykkes med et boligsalg. Boligen skal ikke bare være vasket og presentabel gjennom en god flyttevask, det er også viktig med en informativ og appellerende annonse.

Din Meglertekst kan hjelpe privatpersoner som ønsker å selge boligen uten hjelp fra megler. Vi skriver både annonse, prospekttekst og annen nødvendig «meglertekst» for deg, slik at du kan fokusere på andre ting.

Vi hjelper også meglere som ønsker hjelp med gode annonsetekster. Som eiendomsmegler har man ofte tusen baller i luften på en gang, og da blir det lite tid til overs til å skrive fengende og gode boligannonsetekster.

Kontakt oss i dag, og motta meglertekst på 1-2-3!