Hva bør du fjerne før salg av bolig? 

Har du bestemt deg for å selge boligen din? Da er det flere faktorer du må tenke på for å gjøre den mest mulig attraktiv for potensielle kjøpere. En viktig del av denne prosessen, er å fjerne visse elementer i boligen din som kan distrahere for de som kommer på visning. 

Det er vel og bra dersom du selv synes boligen din er innredet fint, og er fornøyd med hvordan det ser ut hjemme. Men det er fortsatt en del ting å tenke på hvis boligen din skal sees av fremmede mennesker som kanskje skal kjøpe den og gjøre den om til sitt eget hjem. Vi hjelper deg med dette! 

lag en sjekkliste med det du ser etter

Dette bør du fjerne eller endre på 

Personlige gjenstander 

Først og fremst er det viktig å fjerne personlige gjenstander som familiebilder, personlige effekter og andre elementer som gir hjemmet ditt en sterk følelse av å være bebodd. Dette hjelper potensielle kjøpere med å forestille seg hvordan de kan tilpasse rommene til sine egne behov – det er mye lettere hvis det ikke henger masse personlige bilder på alle veggene! 

Overflødig rot 

Rot kan gi inntrykk av manglende vedlikehold og plassmangel. Fjern unødvendige møbler, gammelt utstyr og annet som tar opp unødvendig plass og gjør rommene mindre attraktive. Selv om de mulige kjøperne kunne tenkt at de ville ikke hatt det samme rotet, er det vanskeligere å se for seg dersom alle rom er fylt av overflødig rot. 

Sterke farger og dristig dekor 

Mens fargerike vegger og dristige dekorelementer kan være personlige og stilige for deg, kan de virke avskrekkende for kjøpere med forskjellig smak. Det kan være et tips å male veggene i nøytrale farger som gir et rent og friskt utseende – det er fint hvis det er litt mer anonymt, for da kan kjøperne lettere se for seg hvordan de ville malt selv! 

Dårlig vedlikeholdte områder 

Gå igjennom boligen og identifiser områder som trenger reparasjon eller vedlikehold, for eksempel dryppende kraner, sprukne fliser eller løs tapet. Fiks disse problemene før visningene, slik at kjøpere ser at eiendommen er i god stand. 

Sterke lukter 

Lukter kan påvirke folks oppfatning av et hjem. Fjern røyk-, dyre- eler matlukter ved å lufte godt ut, bruke luftrensere og sørg for at boligen er ren og lukter friskt. Et tips er å vaske gulvene med grønnsåpe, dette er en lukt de aller fleste assosierer med noe rent og hygienisk. 

Kjæledyrtilbehør 

Selv om du er dyreelsker, kan kjøperne har allergier eller andre bekymringer når det gjelder kjæledyr. Fjern matskåler, leker og andre kjæledyrrelaterte ting før visningene. 

Rotete skap og skuffer 

Potensielle kjøpere vil ofte åpne skapdører og skuffer for å vurdere lagringsplass, så det er viktig å holde disse områdene ryddige og organiserte! Da får kjøperne et positivt inntrykk, heller enn å bli overveldet av alt rotet ditt. 

For mye møbler 

Overfylte rom kan virke mindre romslige enn de egentlig er. Vurder å fjerne noen møbler for å gi rommene bedre plass og flyt! 

Gamle tepper og slitte gulv 

Gulv som er i dårlig stand, kan være et stort avtrekk på eiendommens verdi. Det er kanskje litt voldsomt å bytte ut hele gulv rett før du skal kjøpe deg en ny bolig, men vurder å erstatte slitte tepper, både for å gi hjemme ditt et friskt og moderne utseende, men også for å distrahere fra eventuell slitasje på selve gulvet! 

Mann med koffert

Førsteinntrykk teller 

Å fjerne disse elementene før salg av bolig, kan bidra til å gjøre eiendommen din mer attraktiv for potensielle kjøpere. Ved å skape et nøytralt, rent og innbydende miljø, gir du kjøperne muligheten til å visualisere hvordan de kan gjøre hjemmet til sitt eget. Husk at førsteinntrykket teller, så invester tid og krefter i å forbedre boligen din for vellykkede visninger og en raskere salgsprosess!