Hva gjør en eiendomsmegler?

Hva gjør en eiendomsmegler før, under og etter et boligsalg? Det å være eiendomsmegler innebærer langt mer arbeid enn å bare avholde visninger. Vi forklarer hva yrket går ut på!

Mange drømmer om å jobbe som eiendomsmegler. Enkelte tror kanskje at alle meglere tjener bra og at arbeidshverdagen består av å møte opp på visninger. Sannheten er at en eiendomsmegler har mange jern i ilden. Så, hva gjør en eiendomsmegler, egentlig?

Kvinnelig eiendomsmegler

Eiendomsmegler arbeidshverdag

Enten du vurderer å bli eiendomsmegler selv, eller skal hyre inn en megler før boligsalg, er du sikkert nysgjerrig på hva megleren egentlig gjør. Hva gjør en eiendomsmegler før og etter et boligsalg?

Eiendomsmegleren vil blant annet jobbe med verdivurderinger, noe som betyr at salgssummen estimeres. Dette vil igjen resultere i et pristilbud. Det vil også hyres inn en takstmann som vil lage en tilstandsrapport av boligen.

En megler vil også tilrettelegge boliger for salg, i tillegg til å planlegge og gjennomføre visninger. Megleren kan blant annet planlegge og lage boligannonser, og hyre inn fotograf eller boligstylist som sikrer at boligen ser bra ut på bilder og til visning.

Hva gjør en eiendomsmegler utenom det? Jo, hverdagen består også av mye papirarbeid. En megler vil blant annet bistå med innhenting av data fra offentlige registre, og kan også håndtere arbeid relatert til eierskifte og tinglysing.

  • Verdivurdering
  • Tilrettelegging av salgsobjektet
  • Skrive salgsprospekt og annonsetekst
  • Avholde visninger
  • Papirarbeid
Eiendomsmegler skriver meglertekst med en penn

Ønsker du å jobbe som eiendomsmegler?

Dersom du ønsker å jobbe som eiendomsmegler, er det greit å vite mest mulig om yrket du vurderer å gå inn i. Hva gjør en eiendomsmegler? Jo, han eller hun står for mesteparten av både papirarbeid og fysisk arbeid i forbindelse med boligsalg. 

Samtidig er det greit å huske på at en eiendomsmegler ikke nødvendigvis har høy lønn. Dette kan variere veldig, og avhenger i stor grad av egen innsats. Noen meglere må ha en deltidsjobb ved siden av megleryrket for å få hverdagen til å gå rundt. Andre tjener mer enn en million kroner i året. 

Du bør også være forberedt på at en eiendomsmegler kan ha lange arbeidsdager. Det er heller ikke uvanlig å måtte jobbe helg og kveld. Husk at de fleste visninger avholdes nettopp på kveldstid, siden det er da folk har mulighet til å møte opp.

Eiendomsmegler avholder visning

Hvordan bli en god eiendomsmegler?

Før du vurderer å bli eiendomsmegler, kan det være greit å finne ut om du har egenskapene som trengs. Hva gjør en eiendomsmegler god? Det er ikke noe fasitsvar på dette, men det kan absolutt være en fordel om du er imøtekommende og hyggelig.

Som eiendomsmegler møter du på mange mennesker. Det er derfor et pluss om du er utadvendt og at du generelt sett liker å omgås folk. En god eiendomsmegler har også stå-på-vilje og arbeidslyst, og har ikke noe imot lange arbeidsdager.

Husk at du også kan bli en god eiendomsmegler selv om du ikke er veldig utadvendt. Det viktigste er at du trives i jobben og liker det du holder på med. Dette vil også gjøre deg til en bedre megler!

Eiendomsmegler skriver på PC

Eiendomsmegler jobbmuligheter

Mange som vurderer å bli eiendomsmegler er opptatt av å finne ut hva slags jobbmuligheter yrket gir. Det er ofte stor konkurranse om jobbene, siden det er populært å utdanne seg til megleryrket.

I starten må du kanskje belage deg på en deltidsjobb eller lignende. Med litt erfaring og kontakter i bransjen, vil det imidlertid bli lettere å få drømmejobben din etter hvert.

Eiendomsmegler sin arbeidshverdag

Få hjelp med meglertekst

Hva gjør en eiendomsmegler? Jo, alt fra verdivurdering og annonseskriving, til å avholde visninger. Det er mange arbeidsoppgaver å ta hånd om, og mange ender derfor opp med å skrive halvhjertede annonser og salgsprospekt som ikke markedsfører boligen godt nok. 

Som eiendomsmegler kan du frigjøre tid til mange andre arbeidsoppgaver dersom du får hjelp til å skrive meglertekst. Din Meglertekst leverer skreddersydde salgsprospekter og annonsetekst som er tilpasset boligen du selger. VI hjelper deg gjerne ved behov.

Kontakt oss i dag og motta 500 ord gratis!