Hva koster verdivurdering?

Hva koster verdivurdering av bolig i forbindelse med boligsalg? Dette er noe mange boligselgere lurer på. Enkelt forklart vil en verdivurdering gå ut på å anslå eiendommens antatte verdi på boligmarkedet.

Det er flere faktorer som spiller inn når verdien på boligen vurderes. Vi kan for eksempel nevne tomtestørrelse, standard, beliggenhet, nærhet til fasiliteter og solforhold. Alt dette bidrar til å påvirke boligens markedsverdi og boligpris.

Så hva koster verdivurdering av boligen? Prisen kan variere en del. Finn ut hva du bør regne med å betale for tjenesten!

Verdivurdering pris i 2021

Gratis verdivurdering

Hva koster verdivurdering? Noen meglerfirmaer kan lokke med gratis verdivurdering. Dette skyldes at konkurransen mellom eiendomsmeglerfirmaene er stor, og alle ønsker deg som kunde. Med gratis verdivurdering håper meglerfirmaet at du skal velge dem fremfor en konkurrent.

Gratis verdivurdering er som regel også uforpliktende, så du har ikke noe å tape på det. Dette er verdt å ha i bakhodet. Hvis du får tilbud om gratis verdivurdering med forbehold om at du velger deres tjenester, bør du være mer skeptisk.

Verdivurdering pris i 2021

Hva koster verdivurdering ved boligsalg?

Det er også mange meglerfirmaer som tar betalt for å utføre verdivurdering. Prisen er vanligvis ikke veldig høy, og ligger på alt fra 1 500 til 5 000 kroner.

Prisen vil gjerne avhenge av boligens størrelse, men også avstand. Er huset ditt langt unna meglerkontoret, koster det gjerne litt ekstra grunnet reisetid. Hvis det skulle være «tørketid» i eiendomsmeglerbransjen, kan prisen også påvirkes av dette.

Hva koster verdivurdering med megler?

Hvordan foregår verdivurdering av bolig?

Dersom du tenker «hva koster verdivurdering av min bolig?», anbefaler vi deg å kontakte ulike eiendomsmeglere. Du kan da motta pristilbud fra flere av dem, og velge den som passer ditt budsjett. Megleren vil deretter komme på besøk til deg og befare eiendommen.

Verdivurdering kan også utføres av en takstmann, men det er mer vanlig at takstmannen står for boligsalgs- eller tilstandsrapport. Eiendomsmegleren på sin side kan ta seg av e-takst. Både e-takst og tilstands- eller boligsalgsrapport er viktige verktøy for boligselgere.

Under verdivurdering av bolig vil megleren (eller takstmannen) samle inn nyttig informasjon om eiendommens historikk. Han eller hun vil vurdere eventuelle felleskostnader, sjekke boligens standard og planløsning, samt vurdere eventuelt oppussingsarbeid.

Megleren vil også ta hensyn til prisutviklingen i nærområdet. Etter befaringen vil eiendomsmegleren kalkulere boligens verdi basert på faktorer som beliggenhet, kvadratmeterpris og lignende. Til slutt vil du motta endelig e-takst eller verdivurdering.

Hva koster verdivurdering

Slik lykkes du med boligsalg

Hva koster verdivurdering av bolig i forbindelse med salg av bolig? Svaret er at prisen kan variere veldig. Noen meglere gjør jobben gratis, med eller uten forbehold. Andre tar betalt mellom 1 500 og 5 000 kroner for tjenesten.

Verdivurdering av bolig er viktig for å få anslått boligens antatte verdi på markedet. Skal du lykkes med salg, er du også avhengig av gode meglertekster. En god boligannonse rettferdiggjør prisen for boligen, og kan lokke flere potensielle kjøpere på visning. Trenger du hjelp med annonseteksten?

Kontakt Din Meglertekst i dag, og motta tekst til boligannonse eller salgsrapport!