Hva tjener en eiendomsmegler?

Hva tjener en eiendomsmegler i snitt? Mange er av den oppfattelsen at alle eiendomsmeglere tjener bra, men dette er ingen selvfølgelighet. La oss se nærmere på hva en megler tjener!

En eiendomsmegler har en rekke arbeidsoppgaver, noe som inkluderer alt fra arrangering av visninger til det å skrive salgsoppgaver. Hva tjener en eiendomsmegler på å gjøre alle disse tingene? Snittlønnen ligger på rundt 750 000 kroner i året, men lønnen kan variere mye fra megler til megler.

Hva tjener en eiendomsmegler på det meste? De mest drevne eiendomsmeglerne kan fint tjene over én million kroner i året. Andre igjen tjener så lite på megleryrket at de ser seg nødt til å ta en ekstrajobb ved siden av.

I megleryrket henger innsats og inntekt tett sammen, noe som gjenspeiler årslønn for eiendomsmeglere.

Eiendomsmegler tjener mer ved høy arbeidsinnsats

Hvor mye tjener en megler i timen?

Timelønn kan være relevant å se på dersom du vurderer å bli eiendomsmegler. Hva tjener en eiendomsmegler i timen? Faktisk er det ikke så vanlig med timelønn blant eiendomsmeglere. De fleste lønnes nemlig basert på provisjon etter salg!

Det er likevel noen meglerfirmaer som opererer med en garantilønn, slik at megleren har en minstelønn å forholde seg til hver måned. Hva tjener en megler i provisjon? Vanligvis vil en eiendomsmegler motta omkring 1–2 % av salgssummen på boligen i provisjonslønn.

Hvis en bolig blir solgt for 3 000 000 kroner, vil 1,5 % av dette utgjøre 45 000 kroner. Megleren vil altså tjene mer jo mer boligen selges for.

Boligselgere har også mulighet til å betale megleren med timelønn. Dette vil stort sett innebære en timepris på rundt 1 500 til 2 000 kroner i timen. De aller fleste selgere går likevel for provisjonsbetaling, da det sikrer tilstrekkelig med motivasjon hos megler til å oppnå en god salgspris.

Eiendomsmegler med mange arbeidsoppgaver

Hva gjør en eiendomsmegler?

For å få full forståelse for hvor mye en eiendomsmegler tjener, er det greit å vite hvor mye arbeid som ligger bak inntekten. De fleste meglere har mange arbeidsoppgaver utenom det å møte opp på visninger.

Megleren har blant annet mye papirarbeid. Han eller hun vil f.eks. hente inn informasjon fra kommunen, både relatert til reguleringsplaner, målebrev, ligningsverdi, brukstillatelser og utleietillatelse. I tillegg kommer det papirarbeid i forbindelse med tinglysning og eierskifte.

En eiendomsmegler jobber også med å tilrettelegge boliger for salg. I den forbindelse vil blant annet megleren hyre inn en takstmann som kan gi en tilstandsrapport på boligen. Megleren kan også ordne med fotograf og annonsetekst, og gi deg en verdivurdering av boligen.

·       Innhente dokumentasjon fra kommunen

·       Tinglysning og arbeid relatert til eierskifte

·       Bestilling av takstmann

·       Markedsføring og annonser

·       Verdivurdering

·       Arrangering av visninger

Eiendomsmegler med god lønn

Best betalte eiendomsmeglere

Hva tjener en eiendomsmegler på det meste? Noen eiendomsmeglere har fått mye omtale fordi de selger og tjener langt over gjennomsnittet. Ifølge Finansavisen hadde Fredrik Dyve fra meglerfirmaet Privatmegleren en inntekt på hele 11,7 millioner kroner i 2018, ifølge skattelistene fra 2019.

Det finnes en rekke eiendomsmeglere som troner på toppen inntektsmessig. Soliman Sarwar er en annen eiendomsmegler fra Privatmegleren som kunne vise til høy inntekt dette året. Han hadde en nettolønn på hele 6,7 millioner kroner.

Merk deg at meglerne som tjener best gjerne har ledende stillinger i eiendomsfirmaet, og ikke bare jobber «i feltet». 

Eiendomsmegler som jobber døgnet rundt

Jobbe som eiendomsmegler?

Det å jobbe som eiendomsmegler kan virke lokkende for mange. Du kan potensielt tjene bra dersom du går inn for det. Husk på at det å være eiendomsmegler kan innebære lange og tunge arbeidsdager, og at du som regel har provisjonslønn.

Selger du ikke boliger, så vil du sannsynligvis ikke ende opp med noen god inntekt heller. Skal du lykkes som megler bør du ikke gi opp spesielt lett, og du bør virkelig brenne for jobben din.

Eiendomsmegler skriver boligannonse og prospekt

Få hjelp med meglertekst

Eiendomsmegleryrket appellerer til mange. Mange meglere har både god lønn, flotte biler og stilige dresser. Det er imidlertid ingen selvfølgelighet at du blir rik av dette yrket. Hva tjener en eiendomsmegler i snitt? Gjennomsnittlig inntekt ligger på rundt 750 000 kroner.

Du kan med andre ord regne med en god, norsk lønn når du jobber som megler. Samtidig bør du være forberedt på mye arbeid og ha en god dose stå-på-vilje. Arbeidsdagene er ofte lange og innebærer alt fra visninger og papirarbeid, til markedsføring.

Din Meglertekst gjør hverdagen til eiendomsmeglere litt enklere. Vi kan ta oss av all tekst til markedsføring, inkludert annonsetekster og salgsprospekt. Tekstene skreddersys etter dine ønsker og behov.

Kontakt oss i dag og motta en fiks ferdig meglertekst!