Hvor mye tjener en eiendomsmegler?

Hvor mye tjener en eiendomsmegler? Ryktet skal ha det til at meglere tjener veldig bra. Sannheten er at inntekten som regel baseres på provisjon, og at innsats derfor er helt avgjørende.

Enten du drømmer om å bli eiendomsmegler eller skal selge en bolig, lurer du kanskje på følgende: Hvor mye tjener en eiendomsmegler i snitt? Siden lønnen baseres på provisjon, vil lønnen kunne variere mye fra megler til megler.

Snittlønnen til en eiendomsmegler er på rundt 750 000 kroner i året. De som jobber mye og er dyktige kan tjene mer, mens andre tjener så lite at de må ha en deltidsjobb ved siden av. Det er med andre ord ikke sikkert at du blir rik av å være eiendomsmegler, hvis du ikke går inn for det.

Eiendomsmegler

Hvor mye tjener en megler i timen?

Når en bolig skal selges kan boligselger velge å betale eiendomsmegler fast timelønn eller gå for en provisjonsmodell.

Hvor mye tjener en eiendomsmegler i timen? Timekostnadene for en eiendomsmegler er som regel på rundt 2 000 kroner. Her er det viktig å huske på at en stor andel av pengene går til eiendomsmeglerfirmaet. 

Eventuelt kan du betale provisjon, noe som tilsvarer rundt 1–2 % av salgssummen. Som regel mottar eiendomsmegleren provisjonslønn. Jo mer han eller hun jobber, jo mer vil vedkommende tjene. Lønnen kan imidlertid være uforutsigbar, og enkelte meglere kan gå uten lønn i lengre perioder. 

Finansdepartementet har vurdert å innføre fast timelønn eller minstelønn for eiendomsmeglere, da dette kan gi mer forutsigbarhet.

Eiendomsmegler

Eiendomsmegler arbeidstid

Hvor mye tjener en eiendomsmegler? Med provisjonslønn er det mange eiendomsmeglere som jobber langt mer enn 37,5 timer i uken. Ofte er det nødvendig med arbeid til mer ubekvemme tider – som helg eller på kveldstid. Lønnen vil variere mye basert på jobbmengde, naturlig nok. 

Det kan også hende at du som eiendomsmegler må være tilgjengelig på telefon store deler av dagen. Dersom du er på jakt etter en 9-til-4-jobb, er kanskje ikke megleryrket det første du bør velge. Liker du derimot å jobbe, kan dette være jobben for deg!

Eiendomsmegler

Hva gjør en eiendomsmegler?

En eiendomsmegler kan ha mange ulike arbeidsoppgaver. Vedkommende vil ikke bare dukke opp på visningsdagen og presentere boligen for potensielle kjøpere. Boligsalg inkluderer også verdivurdering, utarbeiding av boligannonse og salgsprospekt, så vel som papirarbeid.

Megleren vil også utarbeide salgskontrakt og sørge for at boligkjøpere får tilgang på informasjonen de er ute etter. 

Eiendomsmegler

Slik blir du eiendomsmegler

Drømmer du om å bli eiendomsmegler? Dette kan være en givende jobb som potensielt kan gi høy inntekt om du går inn for det. Hvor mye tjener en eiendomsmegler? Snittlønnen er på 750 000 kroner i året, men dette kan variere mye.

Som megler vil du ha mange ulike arbeidsoppgaver. Du skal blant annet arrangere visninger og gjøre diverse papirarbeid.

For at du skal kunne lykkes, må du også lage selgende og gode salgsprospekter. Dette kan være tidkrevende i en travel arbeidshverdag, men det finnes hjelp å få!

Din Meglertekst leverer ferdige salgsprospekter og selgende annonser til eiendomsmeglere og private boligselgere. Vi sørger for at teksten tilpasses målgruppen, slik at sjansen for vellykket salg økes.