Hvordan bli eiendomsmegler?

Hvordan bli eiendomsmegler? Mange drømmer om å selge boliger og annen eiendom, og samtidig ha mulighet til å tjene godt. Vi forklarer deg hvordan du går frem for å realisere drømmen!

En eiendomsmegler arbeider med å selge boliger, og sikrer boligselger en best mulig pris på salgsobjektet. Som eiendomsmegler kan du potensielt tjene svært bra, spesielt om du er åpen for mye innsats og lange arbeidsdager.

Dersom du kan se for deg selv i denne rollen, har du kanskje følgende spørsmål: Hvordan bli eiendomsmegler? Dette skal vi nå se nærmere på!

Eiendomsmegler utdanning

Kan man bli eiendomsmegler uten utdanning?

Det korte svaret er «nei». I loven om eiendomsmegling påpekes det at en eiendomsmegler skal ha mottatt eiendomsmeglerbrev. I tillegg skal du kunne vise til bestått eiendomsmeglereksamen. Dette kan du kun få dersom du har fullført den treårige bachelorutdannelsen i eiendomsmegling.

Når du tar utdannelse som eiendomsmegler vil du lære alt du trenger å vite om kjøp og salg av eiendom. Du vil blant annet lære om markedsføring, jus og økonomi relatert til boligsalg.

Du kan søke deg inn på eiendomsmeglerstudiet etter endt videregående opplæring som har gitt deg generell studiekompetanse. Det finnes flere utdanningsinstitusjoner som tilbyr utdannelse for deg som vil bli eiendomsmegler. Dette inkluderer følgende:

  • BI
  • Høgskolen på Vestlandet
  • Universitetet i Sørøst-Norge
Eiendomsmegler

Hvor lang tid tar det å bli eiendomsmegler?

Hvordan bli eiendomsmegler raskest mulig? Det finnes dessverre ingen snarveier, da du er nødt til å fullføre en bachelorgrad.

Dersom du fullfører utdannelsen din til normert tid, vil det ta tre år å bli eiendomsmegler. De fleste studiene som tilbys er på heltid, men det kan også hende at du finner et studieprogram som lar deg studere på deltid.

Det finnes også muligheter for å bygge på bachelorgraden med en toårig mastergrad, blant annet i Storbritannia. Skal du ha mastergrad i eiendomsmegling må du altså regne med at studieløpet tar fem år. De fleste eiendomsmeglere har kun bachelorgrad.

Eiendomsmegler

Eiendomsmegler og jobbmuligheter: Er det vanskelig å få jobb?

Det er mange som ønsker å bli eiendomsmeglere, noe som gjør at det også er mange om beinet når det skal søkes jobb. Skal du lande drømmejobben må du ha stå-på-vilje og kanskje sende mange søknader.

Med en god søknad og oversiktlig CV øker du sjansen for å bli innkalt til jobbintervju. Ofte kan det også lønne seg å få en fot innenfor i bransjen før du får drømmejobben. Som nyutdannet kan du med andre ord måtte ta til takke med deltidsstillinger i starten.

Husk at du også kan starte for deg selv som eiendomsmegler. De fleste kan nok ha nytte av å jobbe i et meglerfirma i noen år før de eventuelt starter for seg selv. Da kan du få erfaringen du trenger for å lykkes på egen hånd.

Disse egenskapene bør du har for å lykkes som eiendomsmegler

Skal du virkelig lykkes som eiendomsmegler er det viktig at du klarer å skape tillitt og god kjemi med kundene. Det er en fordel dersom du liker å jobbe med mennesker, siden du må avholde både visninger og møte boligselgere. Er du utadvendt kan dette komme godt med!

Ellers er det et stort pluss om du har stor stå-på-vilje og ikke gir opp så fort. Det å selge en bolig er ikke nødvendigvis gjort over natten.

Eiendomsmegler

Trenger du meglertekst? Få skrivehjelp!

Hvordan bli eiendomsmegler? For å bli eiendomsmegler må du gjennom en treårig bachelorutdannelse først. Du må nemlig kunne vise til en bestått eksamen i eiendomsmegling og ha et eiendomsmeglerbrev.

Etter endt utdannelse kan du søke jobb hos ulike eiendomsmeglerfirmaer, eller starte for deg selv – om du foretrekker det. Skal du lykkes som megler bør du være omgjengelig, like mennesker og ha stå-på-vilje. Arbeidsdagene kan være lange og utfordrende.

Du kan øke sjansen for å få solgt boliger dersom du har gode og beskrivende meglertekster til annonser og annen markedsføring. Dinmeglertekst.no hjelper eiendomsmeglere med alt fra salgsprospekt til selgende boligannonser.