Hvordan skrive en god boligannonse?

Hvordan skrive en god boligannonse som er både selgende og juridisk korrekt? Boligannonsen er som regel det første møtet en potensiell kjøper får med boligen, og bør gi et godt førsteinntrykk.

Som eiendomsmegler står du overfor en stor jobb når en bolig skal selges. Du skal holde visninger, bistå selgeren med gjennomføring og planlegging av salg – og mye mer. Hvordan kan du i tillegg skrive en god boligannonse?

En god boligannonse bør være balansert og velstrukturert. Du bør for eksempel ikke overdrive bruken av superlativer, da dette fort kan gjøre annonsen mindre troverdig. Vi skal her dele noen tips med deg som skal skrive boligannonse!

Boligannonse

Lag en boligannonse med nøytrale og velformulerte beskrivelser

Når du skal skrive en boligannonse, er det en fordel om du har en konkret og relativt nøytral tone. Forsøk å begrense bruken av adjektiver som «vakker», «nydelig», «stor», «unik» og lignende.

Finn en god balansegang, og ikke overdriv bruken av «fyllord». Kjøperen er først og fremst ute etter å vite harde fakta om eiendommen. Overdreven bruk av superlativer kan fort se ut som et forsøk på å maskere feil eller mangler ved boligen.

Det er viktig å være konkret, men ikke inkluder fakta om boligen som du ikke er 100 % sikker på. Du bør spesielt være forsiktig med å bruke ord som «totalrenovert». Dette kan nemlig medføre ansvar for oppgraderingen som inkluderer mer enn bare innredningen (f.eks. avløpsrør og ledninger).

Det er tryggere å bruke ord som «nyoppusset», «nylig oppusset» eller lignende. Lag en god beskrivelse på hva som er nytt i det aktuelle rommet, og når oppussingen fant sted.

Kamera til bilder

Profesjonelle bilder

En boligannonse bør inneholde gode bilder, siden bildene ofte er det første potensielle kjøpere ser på. Mange ser gjennom bildene før de i det hele tatt leser selve annonseteksten.

Vi anbefaler å hyre inn en profesjonell fotograf. Fotografen sørger for å ta selgende bilder som har god belysning. Fotografen kan ofte hjelpe deg med plantegninger også.

Boligens takst

For å kunne selge en bolig, er du nødt til å ha en takstrapport. Denne tekniske beskrivelsen gir innsyn i eiendommen og boligens tekniske standard. Husk at rapporten skal være maksimalt seks måneder gammel.

Det mest vanlige er å benytte en takst, verditakst eller takstrapport. Disse inkluderer som regel kun informasjon om eiendommens overfladiske standard, og ikke teknisk eller byggmessig stand.

Det kan lønne seg å heller benytte en tilstandsrapport, da dette inkluderer mer informasjon om eiendommens tekniske standard. Dette gir økt trygghet både for kjøper og deg selv.

Dokumentasjon

Tidspunkt for visning

Et av målene ved å publisere en boligannonse, er at potensielle kjøpere skal ønske å komme på visning. Derfor bør annonsen inneholde tydelig informasjon om visningstidspunkt. 

Pass også på at visningstidspunktet er et tidspunkt som passer for så mange som mulig. Det kan for eksempel være lurt å ha visning en ukedag på kveldstid eller om ettermiddagen.

I tillegg til dette, kan det lønne seg å avholde visninger på formiddagen i løpet av helgen.

Mange velger dessuten å avholde privatvisninger for potensielle kjøpere som ikke har anledning til å komme på planlagte visninger.

Skal du skrive boligannonse? Husk nødvendig dokumentasjon

Når du skal skrive boligannonse, bør du også huske på å inkludere nødvendig dokumentasjon. Dette kan for eksempel være dokumenter som salgsoppgave. Nøyaktig hvilke dokumenter som skal inkluderes, avhenger av eiendomstype og kommunetilhørighet.

Dokumentasjonen vil ofte finnes som et vedlegg i selve annonsen. De ulike dokumentene skal gi potensielle kjøpere tilgang på all lovpålagt og nødvendig informasjon om eiendommen. 

Meglertekst

Gå gjennom annonsen før publisering

Når du tror at din boligannonse er ferdig, anbefaler vi deg å gå gjennom den enda en gang. Ofte vil du oppdage skrivefeil, grammatiske feil, ufullstendige setninger eller uheldige formuleringer. Dette kan svekke annonsens helhetsinntrykk betraktelig.

Pass også på at bildene i din boligannonse ligger i en logisk rekkefølge, og at bildene har tilhørende bildetekst. Sjekk også at all viktig informasjon er inkludert.

Din Meglertekst hjelper deg med boligannonsen

Det å skrive en boligannonse kan være utfordrende og tidkrevende. Du skal ikke bare lage en velbalansert og passe selgende tekst, du skal også forholde deg til lover og regler.

Enten du er eiendomsmegler eller skal selge privat, kan Din Meglertekst hjelpe deg med å skrive en god boligannonse. Vi sørger for at annonsen for boligen, hytten eller tomten din gir et best mulig utgangspunkt for salg.