Hvordan velge eiendomsmegler?

Hvordan velge eiendomsmegler i forkant av et boligsalg? Det finnes mange eiendomsmeglere å velge mellom, og alle kan ha ulike styrker og svakheter. Boligen din er sannsynligvis den største formuen du sitter på. Av den grunn er det ikke ubetydelig hvordan salget gjennomføres.

Det å velge riktig eiendomsmegler er uansett viktig for at boligsalget skal bli mest mulig vellykket. Finn ut hva du bør se etter ved valg av eiendomsmegler, og om du egentlig trenger en megler i det hele tatt!

Travel eiendomsmegler løper

Slik velger du riktig eiendomsmegler

Det er flere faktorer som spiller inn når du skal velge eiendomsmegler. Så, hvordan velge eiendomsmegler til ditt salgsprosjekt? Både personlighet, pris, popularitet og andre elementer kan spille inn.

La oss se nærmere på de viktigste faktorene som bør vurderes ved valg av megler. Følg rådene våre, og få en megler som dekker behovene dine!

Eiendomsmegler arbeider på PC

Beste megler eller beste meglerfirma?

En klassisk feil er å velge megler basert på hvilket meglerfirma som er best. Husk at det ikke er meglerfirmaet som skal møte potensielle kjøpere på visning, men eiendomsmegleren selv. Det er derfor en fordel om megleren innehar de riktige kvalitetene.

Hvordan velge eiendomsmegler basert på personlighet? Det er alltid en fordel om du kommer godt overens med megleren. Dette tyder på at megleren er flink med folk og utadvendt. Unngå sky meglere som ikke er flink til å snakke for seg.

Eiendomsmegler arbeider på PC

Finn en dyktig megler ved å sammenligne

Et annet godt tips er å velge eiendomsmegler basert på sammenligning. Inviter gjerne ulike meglere på besøk, slik at du kan bli bedre kjent med dem. Uten noe å sammenligne med, er det fort gjort å velge den «første og beste».

Det kan også være lurt å sammenligne omtaler av ulike meglere. Hva sier andre boligselgere om meglerne?

Eiendomsmeglere arbeider på datamaskin

Få tilbud fra meglere

Hvordan velge eiendomsmegler med tanke på pris? Pris på meglertjenester kan variere mye, og avhenger av hva slags tjenester du trenger. Skal du for eksempel ha en markedsføringspakke med boligstyling, kan prisen bli dyrere. Ulike meglere priser tjenestene veldig ulikt.

Det finnes mange smarte sammenligningstjenester, der du kan sammenligne pristilbud fra ulike meglere. Baser gjerne valget på en kombinasjon av pris og dyktighet! Vær også obs på skjulte kostnader. Lokketilbud kan forekomme.

Eiendomsmegler arbeider med rapport

Ikke la deg sjarmere av gode prisvurderinger

Hvordan velge eiendomsmegler? Det kan være lett å tenke at det er best å ta den som gir deg best prisvurdering på boligen. Husk likevel på at det er markedet som bestemmer prisen. Prisen megler setter kan ofte avvike mye fra salgsprisen.

Setter megleren en høy verdi på boligen din, kan det være at ingen legger inn bud eller dukker opp på visning. Er prisen lav, kan dette ofte føre til budkrig og økt pris siden flere inviteres med i budrunden. Prisvurderingen er derfor en faktor som ikke bør vektlegges for mye.

Eiendomsmegler selger hus

Tilgjengelighet og kundeservice

Når du skal velge eiendomsmegler bør du også tenke over tilgjengelighet. Er megleren enkel å få tak i ved behov, eller er han/hun «alltid» opptatt? Noen meglere har mange baller i luften, noe som kan gjøre at det ikke blir like mye tid til alle kundene.

Det at en megler er travel kan være et godt tegn, men også ha sine ulemper. Velg gjerne en megler som har tid til deg, i den grad du har behov for det.

Eiendomsmegler med koffert

Trenger du eiendomsmegler? Eller bør du selge selv?

En eiendomsmegler kan være grei å ha. Dette gjelder kanskje spesielt om du ikke føler deg komfortabel med alt papirarbeidet megleren vanligvis tar seg av. Tinglysning av skjøte, signering av salgskontrakter og lignende kan være til hodebry for mange.

Samtidig må du ordne annonsetekst og salgsprospekt på egen hånd. Det finnes imidlertid gode muligheter for å lykkes med boligsalg selv, også for uerfarne. Du kan for eksempel få hjelp til å skrive selgende annonsetekster, for å nevne noe.

Boligsalg med eiendomsmegler

Få hjelp med boligsalg

Er du usikker på om du skal selge bolig selv eller hyre inn en eiendomsmegler? Velger du sistnevnte, bør du vite hva du skal se etter. For hvordan velge eiendomsmegler? Både pris, tilgjengelighet, personlighet og andre faktorer spiller inn!

Husk at boligsalg på egen hånd ikke trenger å være så veldig komplisert. Forbrukerrådet deler mange gode tips, og veileder deg gjennom papirarbeidet. Selve annonseteksten og salgsprospektet kan vi hjelpe deg med!

Kontakt oss i dag, og motta selgende tekst for markedsføring av bolig!