Hvorfor bruke eiendomsmegler?

Den siste tiden har det dukket opp flere tjenester som åpner muligheter for privat salg av bolig. Det kan være fristende å begi seg ut på prosessen alene, særlig når vi har gode, digitale ressurser tilgjengelig. Men er det lurt å ta hånd om denne prosessen alene?

Et boligsalg er en omfattende og krevende prosess. For lykkes med salg kreves det mye arbeid, grundig planlegging og kunnskap om juridiske samt økonomiske retningslinjer.

Mange ser på eiendomsmeglere som en kostnad, men dyktige meglere bør heller anses som en investering. De sparer deg tid og sørger for at oppgjøret mellom kjøper og selger går riktig for seg.

 Vi skal se nærmere på hvordan en eiendomsmegler kan gi deg en tryggere og et mer lukrativt boligsalg. Fordelene er nemlig mange, men kan oppsummeres i følgende trekk:

 

  • Du sparer tid og krefter
  • Du øker sjansene for at boligprisen stiger
  • Du minimerer risikoen for havne i konflikt og klagesaker etter salget.
Spar tid med eiendomsmegler

1. Du sparer tid

Mange har lekt med tanken om å selge boligen på egen hånd. Og enda flere har startet og avsluttet en slik prosess grunnet tiden det tar. Det tar nemlig lang tid og forbedrede, markedsføre og selge en bolig.

 I gjennomsnitt bruker en eiendomsmegler mellom 50 og 60 timer på hver bolig de selger. Dette inkluderer innhenting av tekniske opplysninger, dokumentasjon, utforming av prospekt og annonsering, distribuering i rette kanaler, gjennomføring av visning og kontakt med kjøpere.

 I tillegg kommer arbeidet med oppgjørs- og kontraktsfasen. Husk at en eiendomsmegler har lang og bred erfaring samt tilgang på verktøy og ressurser vi ikke har. Det er derfor rimelig å regne langt over 60 timers arbeid dersom du skal selge alene.

Eiendomsmegler selger hus

2. Boligprisen øker

Autoriserte meglere har lang erfaring og en faglig tyngde. De vet hva som må til for å selge en bolig i ditt område og hvilke målgrupper som kan være aktuelle.

I tillegg har meglerfirma et bredt nettverket, et godt markedsføringsapparat og tilgang på statistikker som sikrer en korrekt og lukrativ prisantydning.

Meglere får en bit av kaken, og vil derfor jobbe for at boligen selges til en pris du er fornøyd med. De har erfaring innen økonomisk forhandling og tilgang på alle ressurser som trengs for å oppnå en lukrativ salgspris.

Det er ingen tvil om at det lønner seg å få hjelp av en megler, dersom du vil ha mest mulig for boligen din.

Trygt salg med eiendomsmegler

3. Salget skjer i trygge rammer

Når du bruker en eiendomsmegler kan du være sikker på at salget skjer innen trygge økonomiske og juridiske rammer. Det er dessverre slik at mange havner i klagesaker og konflikter etter et boligsalg, men en megler reduserer risikoen.

Mange kjøper styrer konsekvent unna boliger som selges direkte av boligeieren. Dette kan oppleves som utrygt for både kjøper og selger. Hvis du selger alene, er du fullstendig ansvarlig for alt av juridisk dokumentasjon og denne må være korrekt og overlevert før en kontraktsignering.

De færreste av oss sitter på den kunnskapen som kreves for å selge en bolig innen korrekte juridiske og økonomiske rammer. Nettopp derfor ser vi ofte disputter etter private og direkte salg.

Med en eiendomsmegler i ryggen har du bistand gjennom hele prosessen. Fra planleggingsfasen, visningen, budrunde og kontraktsignering. Boligen vil appellere til flere kjøpere og du minimerer sjanser for å havne i konflikt grunnet mangelfulle opplysninger og dokumentasjon.

Trygt boligsalg med eiendomsmegler

Tenk på skjulte kostnader

Dersom du fortsatt vurderer å selge boligen privat, må du ta høyde for skjulte kostnader. Det koster penger å benytte seg av en eiendomsmegler, men dette dekker også de mange skjulte og obligatoriske kostnadene som er knyttet til boligsalg.

 Når du bruker en eiendomsmegler, er du også sikret økonomisk gjennom «no cure, no play». Dette betyr enkelt at meglerbyråene ikke fakturerer for sine tjenester, dersom de ikke får solgt boligen. Dette er en unik garanti du ikke har dersom du selger privat.

Slipp skjulte kostnader med eiendomsmegler

Gjør deler av jobben selv

En av grunnene til at mange ønsker å selge privat, er for å spare penger. Det er ingen hemmelighet at det koster å benytte seg av en eiendomsmegler, men du har også muligheten til å gjøre deler av jobben selv.

 Kontakt en megler og ha en åpen dialog dersom du er på et nøkternt budsjett. Har du et godt øye for detaljer? Da kan du stå for boligstyling på egen hånd. Kanskje du er fotokyndig? Da kan du selv ta bilder av eiendommen til annonsen.

 Det er mulig å kutte ned på kostnadene, dersom du planlegger nøye og er åpen med megler. Men husk at for å sikre en vellykket og trygg salgsprosess, bør du overlate de vanskeligste oppgavene til profesjonelle fagfolk.

Selge bolig selv eller gjennom eiendomsmegler

Ta en uforpliktende prat med megler

Selv om vi nå har flere gode ressurser på nett som bistår med privat salg, vil en slik løsning aldri kunne gi den samme tryggheten og kvaliteten som en eiendomsmegler. Ulempene med å selge privat er langt større enn fordelene.

 Husk at du alltid kan kontakte meglere uforpliktende. Det er ikke slik at alle meglere vil ha mest mulig penger ut av deg og det er mulig å komme til enighet om fordelaktige løsninger for både boligsalget og din økonomi.