Markedsføring av eiendommer 

Markedsføring av eiendommer er en viktig og omfattende prosess som spiller en avgjørende rolle i boligsalget. Ja, det er kanskje selve nøkkelen til en vellykket transaksjon. Dette gjelder for alle selgere som ønsker en best mulig pris for eiendommen. Men også for kjøpere som søker den perfekte boligen!  

I denne artikkelen vil vi utforske hvordan eiendommer markedsføres og hva som er viktig å tenke på. Vi ser også nærmere på hvilke lover som regulerer prosessen. 

hva kan jeg forvente av en verdivurdering?

Hvordan markedsfører man eiendommer? 

Å markedsføre eiendommer handler om å presentere dem på en måte som tiltrekker potensielle kjøpere. Dette inkluderer blant annet: 

 

 • Profesjonelle fotografier: Førsteinntrykket er viktig. Profesjonelle bilder som viser eiendommens beste sider, hjelper til med å tiltrekke interesserte kjøpere. 
 • Salgsoppgave: En velskrevet salgsoppgave er nøkkelen. Denne skal fremheve eiendommens fordeler, beliggenhet og potensial. Å inkludere nøyaktige beskrivelser av rom og kvadratmeterareal er avgjørende.  
 • Visninger: Å organisere visninger gir potensielle kjøpere muligheten til å se eiendommen i virkeligheten og danne egne inntrykk.  
 • Tilstedeværelse på nett: Internett er en viktig plattform for eiendomsmarkedsføring. Eiendommen bør listes på anerkjente eiendomsportaler og ha en informativ nettside eller annonse. 
 • Sosiale medier: Deling på sosiale medier gir ekstra eksponering. Bilder og beskrivelser kan nå ut til et bredt publikum! 
setter sammen alle elementene som kreves for å sette ny takst

Hva er lurt å tenke på ved markedsføring av eiendommer? 

Ved markedsføring av eiendommer er det flere viktige faktorer å vurdere. Her er en liste over de viktigste tingene å tenke over: 

 

 • Målgruppe: Tenk på hvem som er målgruppen for eiendommen. Er det en familie, førstegangskjøpere eller investorer? Tilpass markedsføringsstrategien for å treffe riktig publikum. 
 • Prissetting: Å sette en riktig pris er avgjørende. Overpris kan avskrekke kjøpere, mens en for lav pris kan gi deg en ufordelaktig avtale.  
 • Tilstand og vedlikehold: En velholdt eiendom vil appellere mer til kjøperne. Vurder eventuell oppussing eller vedlikehold før markedsføringen starter.  
 • Riktig tidspunkt: Å velge riktig tidspunkt for salg kan påvirke prisen. Eiendomsmarkedet kan variere gjennom året, og det er viktig å være oppmerksom på sesongmessige svingninger. 
utarbeidelse av ny takst

Hva sier markedsføringsloven om markedsføring av eiendommer? 

I Norge reguleres markedsføring av eiendommer gjennom markedsføringsloven. Loven setter klare retningslinjer for hvordan eiendommer skal annonseres og beskrives.  

Det er viktig å være nøyaktig og ærlig i all markedsføring for å unngå eventuelle juridiske konsekvenser. Enhver feilaktig fremstilling kan føre til erstatningskrav fra kjøper. 

mann som beregner kostnadene av bolig

Hvor kan man markedsføre eiendommer? 

Markedsføring av eiendommer kan skje på en rekke ulike plattformer. Her er noen av de mest populære markedsføringsplattformene: 

 

 • Eiendomsportaler: Nettsteder som Finn.no gir eiendommer stor synlighet. Snart kommer også Bomega, eiendomsmeglerbransjens egne markedsplattform for boligannonser.  
 • Sosiale medier: Plattformer som Facebook og Instagram gir muligheten til å nå et bredt publikum gjennom annonser og delinger.  
 • Lokale medier: Annonser i lokalaviser, magasiner og brosjyrer kan appellere til potensielle kjøpere som søker i spesifikke områder.  
 • Eiendomsmeglere: Profesjonelle eiendomsmeglere har et bredt nettverk og markedsfører eiendommer aktivt til sine kunder. 
mange jobber på saken med å taksere din bolig

Trenger du noen til å skrive meglertekster? 

For å sikre at eiendomsmarkedsføringen er profesjonell og effektiv, tilbyr Din Meglertekst tjenester som utarbeiding av boligannonser og salgsoppgaver. Våre erfarne tekstforfattere hjelper deg med å lage engasjerende boligannonser og salgsoppgaver som appellerer til potensielle kjøpere.   

Vi forstår viktigheten av nøyaktig informasjon og attraktivt språk for å tiltrekke seg oppmerksomhet. Dette er avgjørende faktorer for vellykkede boligsalg. Med våre tjenester kan du være sikker på at eiendommen din blir presentert på best mulig måte!