Markedsføring bolig 

Markedsføring av bolig er helt avgjørende for utfallet av et boligsalg. Å selge en bolig uten å ha markedsført salget i større eller mindre grad i forkant, er mer eller mindre umulig.  

Hvis man ønsker å selge en bolig, er markedsføring et viktig verktøy. Det bidrar til å øke synligheten til boligannonsen. Jo flere som ser annonsen, jo større sjanse er det for at folk kommer på visning og at boligen blir solgt.  

I denne artikkelen skal vi se nærmere på markedsføring av bolig. Hvilke metoder kan man bruke i forbindelse med dette? 

mange jobber på saken med å taksere din bolig

Hva er markedsføring av bolig? 

Markedsføring er et bredt begrep som dukker opp i en rekke sammenhenger. Det gjelder for eksempel i forbindelse med salg av bolig. Markedsføring av bolig handler om å synliggjøre salgsobjektet for potensielle interessenter.   

Når en bolig skal selges, enten det dreier seg om en eldre bolig eller et splitter nytt eiendomsprosjekt, er markedsføring viktig for å oppnå det man vil.  

I forbindelse med markedsføring av bolig, er det en rekke metoder som kan tas i bruk. To av de vanligste metodene er salgsoppgave og boligannonse. 

Salgsoppgave 

En salgsoppgave har to viktige funksjoner: 1. Den gir potensielle kjøpere viktig informasjon om boligens tilstand. 2. Den markedsfører boligen din. 

Hvis du bor i en gammel leilighet hvor badet ikke har vært pusset opp siden byggeåret, vil salgsoppgaven informere om dette. Samtidig vil salgsoppgaven også gjøre interessentene oppmerksomme på hvor nær leiligheten ligger offentlig kommunikasjon, kaféer og uteliv. Kanskje det veier opp for et gammelt bad som må pusses opp på sikt? 

Som interessent kan man få tak i salgsoppgaven på to måter: 1. Man kan laste den ned digitalt på nettet i boligannonsen, som er en av de vanligste måtene å gjøre det på i dag. 2. Det kan også hende at megler har med seg en liten bunke med salgsoppgaver til visning. 

Ved å lese salgsoppgaven før visning, får interessenter en unik sjanse til å bli bedre kjent med salgsobjektet. Da kan en gjøre seg opp tanker om hvilke spørsmål en eventuelt har lyst til å stille megler under visning. 

Boligannonse 

Salgsoppgaven finner du alltid nederst i en boligannonse. Boligannonsen kan beskrives som et sammendrag av salgsoppgaven, i og med at den forteller om det samme. Salgsannonsen går bare mye grundigere til verks. 

Boligannonsen finner du i flytteportaler, som for eksempel Finn.no. En boligannonse består av en kombinasjon av tekst og bilder. Det er viktig med gode (og realistiske) beskrivelser av boligen og fine bilder som får boligen til å se innbydende ut.  

Meglertekst er et annet begrep som kan brukes om boligannonse. 

undersøker hva en verdivurdering vil koste

Vi hjelper deg med meglerteksten! 

I forbindelse med salg av bolig eller eiendomsprosjekt, er markedsføring viktig. Til dette trenger du for eksempel en meglertekst som får objektet til å skille seg ut i mengden. 

Har du prøvd å skrive en meglertekst, men føler at du ikke klarer å finne ordene til å beskrive boligens sjarm på en måte som er god nok? Da kan du ta kontakt med Din Meglertekst.  

Tekstforfatterne i Din Meglertekst har spesialisert seg på hvordan en skal skrive en meglertekst som treffer potensielle kjøpere midt i hjertet. Høres dette fristende ut? Ta kontakt med oss i dag!