Markedsføring eiendom 

Sitter du på en eiendom som du i lang tid har forsøkt å selge uten hell? Da kan det være at markedsføringen i forbindelse med eiendomssalget ikke har hatt ønsket effekt.  

Markedsføring av eiendom kan være en vanskelig prosess. I tillegg kan det være vanskelig å vite hvilke lover og regler man er nødt til å forholde seg til i forbindelse med dette.  

I denne artikkelen skal vi se nærmere på markedsføring av eiendom. Vi ser på hvilke metoder som hører til under dette begrepet, og hvilke regelverk du må forholde deg til når du driver med markedsføring av eiendom. 

Bolig med prosent og stjerner rundt

Hva er markedsføring av eiendom? 

En eiendom som skal selges må eksponeres til potensielle kjøpere på en eller annen måte. Man kan ta i bruk ulike metoder for å få til dette. Dette kalles markedsføring av eiendom. 

Markedsføring er viktig for å vekke interesse hos potensielle kjøpere. Når interessen er vekket, må markedsføringen fortsette. Slik kan interessen forhåpentligvis øke på sikt. Dette er et avgjørende steg for at det skal komme folk på visning.  

Det er mange metoder som kan brukes i forbindelse med markedsføring av eiendom. De to vanligste er salgsoppgave og meglertekst. En god meglertekst bidrar til å vekke interessen til potensielle kjøpere. Salgsoppgaven er på sin side et nyttig verktøy når man ønsker å øke interessen. 

Pekefinger

Regler for markedsføring av eiendom 

Det kan være vanskelig å vite hvilke regler som gjelder i forbindelse med markedsføring av eiendom. Forbrukertilsynet har laget en oversikt over hvilke regler. Denne oversikten brukes ofte som en veiledning i forbindelse med markedsføring av eiendom.  

Denne veiledningen er gull verdt. Her finner du mye god informasjon om hvilken informasjon som skal og bør inkluderes i for eksempel salgsoppgaven. I Forbrukertilsynets veiledning kan du finne informasjon om for eksempel:  

 • Opplysninger om boligen som skal oppgis i salgsoppgave 
 • Hvordan tilstandsrapporten skal brukes 
 • Hva som står i markedsføringsloven, og denne sammenlignet med eiendomsmeglingsloven 
 • Hvilke regler som gjelder for markedsføring av eiendom i sosiale medier 
 • Hvilke spesielle hensyn som må tas i forbindelse med markedsføring av bolig  

  Denne veiledningen er en fin rettesnor som kan brukes av alle som driver med markedsføring av eiendom. Den kan altså benyttes av privatpersoner som prøver å selge eiendommen sin selv, så vel som sertifiserte eiendomsmeglere. 

  Penger som gis til offentlig bygning for å indikere skatt på boligsalg

  Derfor er markedsføring viktig i forbindelse med salg 

  Markedsføring er viktig i forbindelse med salg av eiendom. Gjennom sine kanaler er en eiendomsmegler i stand til å markedsføre salgsobjektet på en rask og effektiv måte.  

  Jo flere som får vite at boligen er til salgs, jo bedre er det. Sannsynligheten for at eiendommen blir solgt øker for hvert navn på meglerens interessentliste.  

  ny takst er satt

  Trenger du en meglertekst? 

  I forbindelse med markedsføring av eiendom, er det viktig å ta bevisste valg som sørger for en god og effektiv prosess. Ett eksempel er å investere i en god meglertekst.  

  En god meglertekst presenterer eiendommen på en riktig og realistisk måte. Potensielle kjøpere får da et mest mulig korrekt inntrykk av den aktuelle eiendommen. 

  I en meglertekst må man velge gode formuleringer. Det kan til tider være vanskelig. Hvis du føler at det er noe du sliter med, kan Din Meglertekst hjelpe deg.  

  Våre tekstforfattere er spesialister på dette feltet. De vet nøyaktig hvilke setninger som passer hvor i en meglertekst. Ønsker du at vi skal skrive din meglertekst? Ta kontakt i dag!