Meglerhonorar ved boligsalg

Meglerhonorar er et begrep som brukes i forbindelse med boligsalg. Det handler om hva det koster å hyre inn en megler til å selge boligen. Når du selger boligen din gjennom et eiendomsmeglerfirma, er det altså ikke bare du som tjener penger på å gjøre det.

Ved å selge boligen din gjennom et eiendomsmeglerfirma, så må du naturligvis betale pengene som aktuelle eiendomsmeglerfirmaet skal ha for å gjøre det for deg. I en slik situasjon er meglerhonorar og omkostninger to begrep det er viktig å vite betydningen av.

Men hva inngår egentlig i begrepet omkostninger? Hvem betaler megler ved salg av bolig, og er det slik at man er nødt til å bruke megler for å få solgt boligen sin? I tillegg til å svare på disse spørsmålene, vil denne artikkelen også gi deg tips til hvor du kan få hjelp til meglerteksten din.

Salg av bolig

Omkostninger ved salg av bolig

Det er ikke bare meglerhonorar du må betale ved salg av bolig. Boligsalg byr på flere omkostninger enn som så. Her er noen eksempler på omkostninger som vanligvis forekommer i tillegg til meglerhonorar når du skal selge boligen din:

  • Markedsføring (f.eks. salgsannonse)
  • Takst og tilstandsrapport
  • Innhenting av kommunale dokumenter som skal legges ved prospektet
  • Boligselgerforsikring/eierskifteforsikring

Det er imidlertid ikke slik at du må ha alt som står oppført i listen ovenfor. Både punkt nr. 2 og 4 er valgfritt, men vi kan ikke understreke nok hvor praktisk det vil være å investere i det.

Megler

Hvem betaler megler ved salg av bolig?

Ved å hyre inn en megler til å selge boligen din, så forplikter du deg altså til å betale både meglerhonorar og andre omkostninger. Men hvordan betales egentlig dette?

Det fungerer ikke slik at eiendomsmeglerfirmaet fører over pengene fra boligsalget, for så å fakturere deg etterpå. Når du får pengene fra boligsalget overført til din bankkonto, så er allerede meglerhonoraret og de andre omkostningene trukket fra.

Det er med andre ord selger som betaler megler ved salg av bolig.

Selge bolig

Kan du selge bolig uten megler?

Det er imidlertid ikke slik at alle ønsker å bruke penger på megler når boligen skal selges. Det finnes mennesker som ønsker å få mest mulig ut av boligsalget, og det er ikke vanskelig å forstå det i det hele tatt.

De siste årene har det imidlertid blitt mer og mer vanlig å selge boligen sin selv. Det vil si å selge bolig uten hjelp fra en megler eller et eiendomsmeglerfirma. Det er fullt mulig å stå for salget selv, med andre ord.

Det er både fordeler og ulemper ved det å selge bolig uten megler.

Som nevnt blir det mer og mer vanlig å stå for salget av boligen sin selv i disse dager. På den måten slipper du å betale meglerhonorar og andre omkostninger som eiendomsmeglerfirma skal ha for å gjøre jobben for deg. Men da faller alt ansvaret på deg, og du må fikse det en megler pleier å gjøre.

Meglertekst

Motta hjelp til meglertekst

Jobber du som megler, samtidig som du alltid gruer deg litt til å skrive meglertekst? Det er litt uheldig, siden en megler må skrive mangle meglertekster i løpet av sin meglerkarriere.

Hvis beskrivelsen ovenfor passer på deg, så har du kommet til riktig sted. En av Din Gruppens merkevarer er Din Meglertekst, og her kan du få hjelp til å skrive meglertekst uansett når du skulle trenge det.

Ved å benytte deg av våre tjenester, kan vi garantere deg at Din Meglertekst vil nå målgruppen du ønsker med unike tekster som appellerer.