Meglerprovisjon

Hva er gjeldende meglerprovisjon i 2021? Meglerprovisjon er et alternativ til fast timelønn for eiendomsmeglere, og velges ofte av boligselgere siden det sikrer motivasjon hos megleren.

Når en bolig skal selges er de fleste selgere opptatt av å finne en eiendomsmegler som hjelper dem med å oppnå en best mulig pris for salgsobjektet. Mange boligselgere foretrekker meglere som tar meglerprovisjon, siden dette vil fungere som en motivasjon for megleren til å oppnå en god pris.

Meglerprovisjon i 2021 ligger på rundt 1,5–2 % av eiendommen eller boligens salgspris. Selges en bolig for 3 000 000 kroner, vil dette utgjøre en meglerprovisjon på 45 000 kroner.

Meglerprovisjon

Hva er meglerprovisjon?

Meglerprovisjon fungerer som provisjonslønn ellers: Megleren mottar en prosentvis sum av salgsbeløpet. Meglerprovisjon i 2021 ligger typisk på rundt 1,5 til 2 %, men kan også være så lav som 1 %. Jo høyere prosentandel, jo høyere provisjon vil megleren motta.

Siden meglerprovisjon gir en prosentvis beløpsandel til eiendomsmegler, betyr dette at megleren vil tjene mer jo høyere salgsbeløp boligen har.

Eiendomsmegler

Hva koster en eiendomsmegler?

Meglerprovisjon i 2021 utgjør bare en andel av den totale prisen for en eiendomsmegler. La oss ta utgangspunkt i en eiendom som selges for 3 millioner kroner. Da vil som nevnt 45 000 kroner gå direkte til megleren som provisjon.

Foruten meglerprovisjon, vil kostnader for fotograf, markedsføring og annonse komme utenom. Dette koster vanligvis rundt 10–20 000 kroner totalt. I tillegg til dette, vil det være kostnader for planlegging og tilrettelegging. Dette koster typisk rundt 15 000 kroner.

En eiendomsmegler skal også arrangere visning. Dette vil vanligvis koste rundt 5 000 kroner. På toppen av dette kommer kostnader i forbindelse med oppgjørshonorar, gebyrer og tinglysning. Dette vil vanligvis koste i underkant av 20 000 kroner.

Totalt lander prislappen på rundt 100 000 kroner. Dette er mye penger, men samtidig en god investering. Med eiendomsmegler kan selgeren i mange tilfeller oppnå en bedre boligpris, enn dersom han eller hun selger uten eiendomsmegler. Dette skyldes blant annet selgende annonsetekst.

Meglertekst

Spar penger på meglertekst

Dersom du synes at meglerprovisjon i 2021 er litt vel høy, vurderer du kanskje å selge en bolig uten eiendomsmegler. Skal du lykkes med dette, er det blant annet viktig å lage en god og profesjonell annonsetekst.

Skal du for eksempel legge boligen din ut for salg på Finn.no, er annonseteksten et viktig redskap for å lykkes. Potensielle kjøpere vil sannsynligvis fokusere på overskriften og bildene først, før de leser den mer detaljerte beskrivelsen. 

Du kan spare mye penger på å kjøpe en god meglertekst, fremfor å la en eiendomsmegler gjøre hele jobben for deg.

Meglerprovisjon

Din Meglertekst hjelper deg

Meglerprovisjon i 2021 ligger på rundt 1–2 %. Som boligselger synes du kanskje dette er et litt vel stort beløp. Mange velger derfor å selge boligen sin på egen hånd. Skal du lykkes med dette, har du behov for en god annonsetekst.

Det å skrive en god boligannonse kan være krevende. Det er mange detaljer som må inkluderes i salgsoppgaven, som bør være en god blanding av informativ og selgende.

Din Meglertekst kan skrive annonser for boligsalg, slik at du kan fokusere på andre viktige arbeidsoppgaver rundt boligsalget!