Oppgradering av elektrisk anlegg før boligsalg

Vurderer du å selge boligen din, men samtidig er du litt usikker på om det er noe som bør gjøres før du eventuelt kan gjøre det? De fleste som selger boligen sin ønsker å få mest mulig ut av boligsalget, og for å få til det kan det være aktuelt å gjøre noen oppgraderinger i selve boligen.

For å finne ut hva som må oppgraderes før boligsalget, så må du ta deg en runde rundt i boligen din. Det kan være aktuelt med både små og store oppgraderinger. Et eksempel på sistnevnte er oppgradering av det elektriske anlegget.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvor vidt du bør oppgradere det elektriske anlegget før du selger boligen eller ikke. I tillegg skal vi gi deg noen tips til hva du bør se etter når du skal velge en elektriker til å gjøre jobben for deg. Til slutt vil vi også komme med noen spesifikke anbefalinger.

Boligsalg

Burde du oppgradere elektrisk anlegg før boligsalg?

Når man først har bestemt seg for å selge boligen, så er ikke det å legge mye penger i ting som det elektriske anlegget veldig fristende. Samtidig så regner vi med at du, som veldig mange andre, har lyst til å få mest mulig ut av boligsalget. Da må man gjøre nødvendige oppgraderinger.

Denne avgjørelsen bør ikke ta utgangspunkt i hvor vidt du vil gjøre denne investeringen eller ikke. For sannsynligheten for at svaret på et slikt spørsmål er nei, er ganske stor. Det er jo ikke du som skal bo her etterpå. Men oppgradering av det elektriske anlegget vil være fordelaktig for begge parter.

Det kan kanskje føles som at du gjør boligkjøperen en bjørnetjeneste, men det gjelder faktisk også deg selv. Slike store oppgraderinger vil uten tvil ha en positiv effekt på boligens verdivurdering. Det betyr at du vil kunne få mer penger for salget av boligen med oppgradert elektrisk anlegg.

Det er imidlertid slik at dette kun gjelder hvis boligen er gammel og det elektriske anlegget ikke har vært rørt siden byggeåret. Hvis du skal flytte fra en bolig som ble bygget for 5 år siden, vil antageligvis ikke være en problemstilling du trenger å ta stilling til.

Elektriker

Slik velger du elektriker

Det å velge elektriker er en slags tillitsøvelse. Du skal tross alt slippe inn en person du ikke kjenner inn i huset ditt, og det er ikke noe du bør ta lett på. Det er mange faktorer som bør tas med i denne betraktningen. Dette er noe av det du bør ha i bakhodet ved valg av elektriker:

  • Det kan være fristende å hoppe på det første tilbudet du får, men det vil faktisk lønne seg å ha litt is i magen.
  • Du bør undersøke hvert enkelt tilbud nøye. Vær oppmerksom på detaljene rundt både den aktuelle elektrikeren og hvilke firma vedkommende jobber i. Snakk med folk og finn ut hvilken erfaring har elektrikeren har, og om det er noen som har jobbet med firmaet før.
  • Det aktuelle firmaet må være i stand til å legge frem en konkret tidsplan. Det vil gi deg et klart bilde på hvor lang tid arbeidet vil ta, og du kan også vise til den hvis det skulle være nødvendig på et senere tidspunkt.
  • Det kan være lurt å utforme en kontrakt for det aktuelle oppdraget, og da skal begge parter skrive under.
  • Ikke betal på forhånd, og ikke betal med kontanter.
Elektriker Oslo

Våre anbefalte elektrikere i Oslo-området

Hvis du bor i Oslo-området har behov for en elektriker, så trenger du kun å gjøre et kjapt søk på Internett. Det vil ikke ta mer enn et par minutter før du sitter med en liste over elektrikerfirmaer som du kan tenke deg å sjekke ut. Nedenfor kan du se noen av våre anbefalte elektrikere i Oslo-området.

1) Proff Elektriker AS

Elektrikerne hos Proff Elektriker AS kan hjelpe deg med en rekke tjenester innenfor elektronikk. Dette er et elektrikerfirma som har spesialisert seg innen svakstrøm, sterkstrøm og smarthus. I tillegg utfører de el-sjekk av det elektroniske anlegget ditt, samt andre internkontroller i boligen din.

Dette elektrikerfirmaet jobber hardt hver eneste dag for å være best i bransjen, både når det gjelder kvalitet og etterlevelse av lover og regler som stilles til elektrikere i dagens samfunn.

Enten du er en privatperson eller representerer en bedrift, så kan Proff Elektriker AS hjelpe deg – og det kan de gjøre døgnet rundt. Dette elektrikerfirmaet har nemlig en døgnvakt som du kan ringe akkurat når du trenger det.

2) Elektris AS

Elektris AS er et elektrikerfirma som ble etablert i 2011. Om du befinner deg i området rundt Oslo eller Viken (gamle Akershus), så kan elektrikerne i Elektris AS hjelpe deg. For dem spiller det ingen rolle hvor vidt du er privatperson eller bedriftskunde, de hjelper deg uansett hvem du er!

Dette elektrikerfirmaet påtar seg både små og store oppdrag. Enten du har klart å ødelegge en av boligens lysbrytere eller trenger en grundig el-sjekk av det elektriske anlegget, så kan Elektris AS hjelpe deg med det.

Men det å utføre et oppdrag på best mulig måte er ikke det eneste Elektris AS er opptatt av. De ønsker at du som kunde skal føle deg godt ivaretatt på alle områder, både før og etter utført oppdrag. Responstid, pris, kvalitet og trygghet er derfor alle å finne blant dette firmaets verdiord.

Elektriker Oslo

3) Oslo Vest Elektro AS

På nettsiden til Oslo Vest Elektro AS blir vi møtt av et slagord, og det lyder som følgende: Ekspertise og erfaring i alle ledd. Dersom du velger dette firmaet, kan du altså forvente en veldig god kundeopplevelse.

Dette elektrikerfirmaet tilbyr tjenester i forbindelse med belysning, bytting av sikringsskap, gulvvarme, installering av elbil-lader, el-sjekk og smarthus.

Dette er et elektrikerfirma med avdelinger i Asker, Bærum og Oslo, så det er altså Oslo-området som er dette firmaets primærområde. En av avdelingenes fellesnevner er at åpningstidene er fra 08:00 til 16:00 i ukedagene.

4) Elektrikertjenesten AS

Elektrikertjenesten AS ble etablert i 1997, og har hovedkontoret sitt i Oslo. Dette elektrikerfirmaet er en del av Elkonor, som er en landsdekkende elektrikerkjede.

Dette er et elektrikerfirma som tilbyr tjenester innen elbillading, elsikkerhet, lys, sikringsskap og stikkontakter, smarthus og varme. Her kan du få hjelp til det aller meste, enten du er en privatperson eller en bedriftskunde.

Hos Elektrikertjenesten AS finner du både elektromontører, installatører, lærlinger, kontorledere og saksbehandlere som står på hver eneste dag for å kunne levere en best mulig elektrikertjeneste til deg.