Privat visning

Det er ikke uvanlig at en boligkjøper ber selgeren om å få se på boligen privat utenom vanlig visning. På en privat visning er altså ikke megleren til stede. Det kan være utfordrende for både selger og kjøper å vite hvordan en skal opptre uten megler. 

Personlig kjemi mellom kjøper og selger påvirker hva slags avtale partene blir enige om – eller om de blir enige i det hele tatt. Uten en profesjonell megler til stede kan selgeren gå med på å selge boligen til en lavere pris en takst. Denne prosessen styres i veldig stor grad av følelser og stemningen på visning.

Ideelt sett er det best med en megler til stede under en visning. Men om det likevel skulle være nødvendig med en privat visning, finnes det en rekke ting en må tenke på. Du bør blant annet gå gjennom en sjekkliste før visningen. Kontroller at alle forberedelser er unnagjort.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva som er viktig å tenke på i forbindelse med en privat visning. Hva bør du gjøre? Og hva bør du unngå? 

Kjøper og selger blir enige om pris etter privat visning av bolig

Kjøp og salg av bolig kan preges av følelser

Både den som skal kjøpe og den som skal selge en bolig blir i stor grad styrt av følelser. Den som selger boligen skal gi slipp på noe som er “deres eget”. Dette kan påvirke hvem en selger er villig å selge til. Hvor mye den mulige kjøper byr kan fort bli irrelevant sammenlignet med kjemien.

En selger kan være villig til å gå ned i pris for å selge boligen sin til en person han eller hun virkelig liker. Møter en frekk person opp på visning, kan selgeren fort velge å ikke selge til vedkommende. Dette kan gjelde selv om personen gir et veldig godt bud over takst.

Dersom du er interessert i å kjøpe en bolig, bør du altså ikke kritisere boligen for mye eller være småfrekk. Selv om du byr høyere enn andre, så er det mulig at selgeren ikke vil selge boligen til deg. Samtidig har du både plikt og rett til å vite hva det er du får om du velger å kjøpe.

Som selger av boligen bør du ikke la deg påvirke så lett følelsesmessig av kritikk. Husk at de som vil kjøpe boligen din ønsker å være sikker på at de gjør det rette valget. Om du ikke lar deg styre av følelser, kan du potensielt lande en veldig god avtale.

Klargjør huset før privat visning

Få bort eiendeler som gir et personlig preg

Enten det er en privat visning, eller en visning med megler til stede, er målet alltid å få den mulige kjøperen til å føle at «dette er deres bolig». For å sikre den rette stemningen på en privat visning, bør du derfor få bort alle ting i boligen som vekker følelsen av å være gjest hos noen andre.

En nøytral megler fjerner den trykkende følelsen kjøperen kan ha av å være gjest hjemme hos deg. Det kan være vanskelig å vite hva som bør ryddes bort før en privat visning. Skal du likevel ha en privat visning, bør du sørge for å fjerne alle private eiendeler – som f.eks. familiebilder.

Som selger uten meglererfaring kan du lett ta krass kritikk av boligen personlig, siden det tross alt er hjemmet ditt som kritiseres. Dette er et svært dårlig utgangspunkt for å få solgt boligen. 

Det kan også være slik at den som kommer på privat visning for å se boligen din ikke tør å si sin egentlige mening. Da er det lett å få inntrykk av at visningen gikk bra. Og du blir da overrasket når du får høre fra megleren i ettertid at boligen ikke levde opp til forventingene.

Meglertekst som skrives på PC

Få hjelp med meglertekst!

Privat visning av bolig er ofte ønskelig fra kjøpers side. Både selger og kjøper bør være obs på potensielle fallgruver private visninger uten megler kan by på.

Én av suksessfaktorene bak et vellykket boligsalg er gode meglertekster. Enten du selger privat eller er eiendomsmegler som selger boliger, kan det være utfordrende å skrive meglertekst. Prosessen er tidkrevende, og du vet kanskje ikke hvordan teksten skal vinkles.

Din Meglertekst skriver gjerne boligannonse eller salgsoppgave for deg. Kontakt oss i dag og motta et tilbud!