Proptech 2021 | Topp 5 nye aktører i en spennende bransje

Innen eiendomsbransjen er det få ting som er like relevant som proptech i 2021! Proptech – eller property technology – handler om å anvende ny teknologi som kan effektivisere eiendomsbransjen.

Proptech er relevant både innen eiendomsutvikling og eiendomssalg. Proptech kan i 2021 være med på å revolusjonere konstruksjon og planlegging innen eiendomsutvikling. Teknologien kan også forenkle markedsføring ved eiendomssalg.

Det finnes mange nye og spennende aktører innen proptech. La oss se nærmere på fem av de mest spennende selskapene innen proptech i 2021!

Bolig i et dokument for å indikere bygninsdokument

1. Findable | Håndterer bygningsdokumenter

Vi kommer ikke utenom Findable når vi snakker om proptech i 2021. Findable er en proptech-tjeneste av det skybaserte slaget. Denne smarte tjenesten anvender kunstig intelligens for håndtering av bygningsdokumentasjon.

Tjenesten kan blant annet tolke, lese og sortere informasjonen som innhentes fra dokumentene. På den måten kan bransjen drives på en mer bærekraftig måte. Her er noen av tjenestene Findable kan utføre:

  • Kvalitetssikring av dokumentasjon
  • Automatisk sortering som baseres på Bygningsdelstabellen
  • Genererer forslag til vedlikeholdsplanlegging
  • Oppdager og melder ifra om mulighet for gjenbruk av materialer og produkter
  • Kan importere data inn i FDV-systemer som Famac

2. Again X | Mer bærekraftige bygninger

Again X er en annen aktør som er høyst relevant innen proptech i 2021. Denne aktøren har i likhet med Findable fokus på bærekraft, og har utviklet KPI-er for allerede eksisterende bygninger. Dette har aktøren gjort ved å ta i bruk kunstig intelligens (AI).

Den kunstige intelligensen skal hjelpe eiendomsbransjen med mer bærekraftige investeringer og vedlikehold.

Hus med Wi-fi ikon for å indikere teknologi

3. Evergreen | Fokus på co-living

Evergreen er også blant de mest populære navnene innen proptech i 2021. Dette proptech-selskapet lager teknologi som kan revolusjonere utleiemarkedet.

Aktøren fokuserer på såkalt co-living, som kan betraktes som bokollektivets tekniske storebror.

Leilighetene er designet og optimalisert slik at beboerne kan dele på funksjonelle løsninger. Dette er ikke bare miljøvennlig, men også kostnadseffektivt. Løsningene er inspirert av nordisk design, noe som setter prikken over i-en!

Evergreen sine co-living-hjem er innflytningsklare og ferdig møblert med alt man trenger av grunnleggende møbler. Du kan bo sammen med en romkamerat, og samtidig få det privatlivet du har behov for.

4. Wattworker | Smarteiendommer

Smarteiendommer har blitt mer relevant enn noensinne. Wattworker har markert seg som en unik aktør innen proptech i 2021. Denne aktøren har nemlig utviklet smarte systemer for styring av strøm, takket være AI.

Ved hjelp av Wattworker sin teknologi kan man blant annet redusere strømforbruket til varmtvannstanken. Teknologien skal også kunne gi redusert CO2-utslipp, noe som igjen er bra for miljøet.

Møbler i et hus som vises digitalt

5. Pixery Media | Digital visualisering av eiendom

Proptech i 2021 handler også om effektivisering av eiendomsmarkedsføring. Blant de mest prominente aktørene på denne fronten, finner vi Pixery Media. Dette selskapet har laget digitale og smarte visualiseringsverktøy for eiendomsbransjen.

Pixery Media har kjente kunder innen eiendomsbransjen, som for eksempel OBOS, JM og Veidekke. Aktøren gjør det mulig å visualisere eiendommer. Brukerne kan blant annet få enkel 3D-oversikt over eiendommens planløsning.

Dette gir potensielle boligkjøpere økt grad av sikkerhet når de skal velge seg bolig. Kanskje dette kan erstatte vanlige stillbilder i boligannonser?

PC med programvare

Hold deg oppdatert på proptech i 2021

Dersom du jobber i eiendomsbransjen, kan du med fordel holde deg oppdatert på proptech. Proptech i 2021 har fokus på både bærekraft og effektivisering. Dette gjelder både innen markedsføring av eiendom og det rent byggetekniske.

Som eiendomsmegler ønsker du å presentere boliger på en mest mulig attraktiv måte. Dette kan du til dels oppnå med nye, smarte proptech-løsninger. Du bør imidlertid også ha en selgende og informativ salgsoppgave og annonsetekst.

Vi i Din Meglertekst hjelper deg gjerne med markedsføringstekst innen eiendomssalg. Kontakt oss i dag og motta 500 ord gratis!