Re opp sengen til visning?

Bør du re opp sengen til visning, eller er det best å skape en hjemmekoselig følelse der ting ikke virker tilgjort? Dette er noe mange lurer på i forkant av visning, men ifølge boligstylister og andre eksperter er svaret enkelt.

Vi skal her se nærmere på de beste tipsene til deg som planlegger å avholde visning. Finn ut hva du bør styre unna, og hvilke favorittløsninger boligstylistene selv har!

PC med tips for visning - bør du re opp sengen til visning?

Tips for deg som skal ha visning

Når man skal selge en bolig er det viktig å klargjøre boligen til visning. Dersom du ikke gjør de riktige forberedelsene, risikerer du at færre ønsker å by på boligen. Noen får hjelp av boligstylister, mens andre foretrekker å gjøre hele jobben selv.

Det finnes uansett mange myter og tips om hva man bør og ikke bør gjøre. Her skal vi oppsummere de viktigste rådene.

Personer som øver seg på å re opp sengen til visning

1. Ja – du bør re opp sengen til visning

Ifølge boligstylister bør du med fordel re opp sengen til visning. Aller helst skal sengen res opp i «hotellstil», med store puter, sengeteppe og lekkert sengetøy. Re gjerne opp sengen med flere lag med hodeputer som stilles opp foran hverandre. Det gir en «proff» look!

Det kan også være greit å tenke over fargevalg og mønster på sengetøyet. Her kan du gjerne ta utgangspunkt i fargene som er på soverommet fra før. Har du hvite vegger, kan du tørre å være litt mer vågal. Velg en farge som utgjør en fin kontrast til veggene.

Du kan også gå for en ton-i-ton-stil. Har du for eksempel mørkeblå vegger på soverommet, kan sengetøyet ha andre blåtoner. Det kan også være greit å tenke på komplementærfarger, og for eksempel velge oransje eller beige sengetøy om du har blå vegger.

Re opp sengen før visning, og nå ut til målgruppen

2. Frisk opp boligen med grønne planter

Foruten å re opp sengen til visning, kan det også være greit å gjøre boligen mer livlig med noen grønne planter. Grønne planter kan friske opp et ellers kjedelig hjem, og samtidig sikre bedre luftkvalitet.

Det kan også være lekkert med noen planter på badet. Gå gjerne for noen plantesorter som trives i varme og høy luftfuktighet, slik som vindusblad. Disse plantene er heller ikke så kravstore når det kommer til lys, noe som gjør dem ypperlige på badet.

Forstørrelsesglass ser nærmere på bolig: Re opp sengen til visning, eller ikke?

3. Duftlys eller ikke?

Mange elsker duftlys, og tenker det er lurt å tenne på disse i forkant av visningen. Det kan imidlertid være lurt å droppe duftlys akkurat i forbindelse med visning. Det er nemlig ikke alle som setter like mye pris på luktene du selv liker.

Husk også på at det kan komme folk på visningen som ikke tåler parfyme, for eksempel på grunn av sensitivitet eller allergi.

Det er ikke dermed sagt at du ikke kan gjøre det koselig på visningen med levende lys! Det er vanlig med levende lys på visning, og dette kan bidra til en koselig og lun atmosfære.

Stor bolig - bør du re opp sengen til visning?

4. Kan personlige eiendeler være i boligen under visning?

Det er best å kvitte seg med de mest personlige eiendelene før visning. Grunnen til dette er at boligen bør fremstå mest mulig nøytral, slik at flest mulig kan visualisere seg selv boende der. Blir du møtt av andres familiebilder, føles det kanskje ikke som ditt hjem.

Det kan også være greit å fjerne tannbørster, fjernkontroller, personlig post og lignende. Se for deg hvordan en møbelbutikk stiller ut møblene sine. Den samme stilen ønsker du å ha i hjemmet ditt før visning. Det skal være nøytralt, men samtidig lunt og koselig.

Boligmappe: Bør du re opp sengen til visning?

5. Dekk spisebordet til selskap

Boligstylister velger ofte å dekke opp spisebord (enten innendørs eller utendørs) med alt fra lekkert servise til champagneglass med bobler. I tillegg til dette er friske blomster, levende lys og annen dekorasjon ofte å se.

Ved å dekke på spisebordet kan de som kommer på visning få et hjemmekoselig inntrykk. De kan også enklere visualisere hvordan de selv kan invitere venner og familie på hyggelige middager i det nye huset.

Personer som blir enige om boligkjøp gjennom håndhilsning: Bør du re opp sengen til visning?

6. Velg riktig belysning til visningen

Det er ikke bare viktig å re opp sengen til visning, sette frem noen planter og skape stemning med dekket bord. Det er også viktig å ha god belysning. Har boligen områder som er veldig mørke og lite hyggelige, kan varmt lys fra en lampe gjøre atmosfæren litt koseligere.

Belysning kan potensielt forvandle stemningen i et rom totalt. Velg gjerne varmhvitt lys som gir god, men varm, belysning.. Unngå hvitt eller blålig lys som vil gi boligen et kaldt og mindre hyggelig uttrykk.

Salgsoppgave og boligsalg: Bør du re opp sengen til visning?

Skal du selge boligen?

Dersom du skal selge boligen, har du nå fått svar på hvorvidt du bør re opp sengen før visning, og et par andre ting. For å oppnå et vellykket boligsalg, er man avhengig av at folk i det hele tatt kommer på visning. Da er det avgjørende med en god annonse.

De fleste som planlegger å kjøpe bolig, sjekker nettsteder som Finn.no eller lignende, der annonser publiseres.

Annonsene bør inneholde bilder av boligen og beskrivende og informative tekster. Samtidig er valg av ord viktig, og man skal ikke overdrive boligens kvaliteter.

Tekstdokumenter i forbindelse med boligsalg: Bør du re opp sengen til visning?

Få hjelp med tekst til annonsen din

Foruten det å re opp sengen til visning, er det en rekke andre ting man må tenke på når en bolig skal selges. Som for eksempel salgsannonsen. Det er viktig at boligen din fremstilles på en god og realistisk måte, med informativ tekst.

Dersom du er usikker på hvordan du lager en god annonse til boligsalg, kan Din Meglertekst hjelpe deg. Vi hjelper både eiendomsmeglere og deg som planlegger å selge boligen selv.

For meglere er det gjerne tidsklemma som gjør det vanskelig å skrive gode annonser selv. For privatpersoner som skal selge, handler det kanskje om usikkerhet rundt utforming av og språk i annonsen.

Kontakt Din Meglertekst i dag, og motta en skreddersydd boligannonse på 1, 2, 3!