Selge bolig?

Dersom du planlegger på selge en bolig, er det viktig å vite hvordan du skal gå frem. Skal du selge boligen selv, eller via megler? Og hva slags nye regler må du forholde deg til i 2022, når du selger en eiendom?

Vi skal her se nærmere på de viktigste punktene du må ta hensyn til når du skal selge bolig, enten det er snakk om en leilighet eller en villa.

Selge bolig? Se på en sjekkliste for regler

Nye regler når du skal selge bolig fra januar 2022

Fra og med 1. januar 2022 er det nye regler å ta hensyn til når du skal selge bolig. Du som selger har ansvar for å dokumentere boligens tilstand i større grad enn tidligere, mens de som kjøper boligen må sette seg bedre inn i dokumentasjonen som fremvises.

Formålet med de nye reglene er at det skal oppstå færre tvister under boligsalg, mellom kjøper og selger.

Som selger av en bolig er det naturligvis vanskelig å beskrive eller dokumentere bygningsteknisk tilstand på egen hånd. Derfor er det vanlig å innhente en tilstandsrapport fra en takstmann med kompetanse på området.

Fra og med 2022 skal tilstandsrapporten være mer omfattende enn før. Det skal blant annet bores hull i vegger for å måle fukt, og det skal angis hva det eventuelt vil koste å fikse skader.

Person som sitter på PC og skal selge bolig selv

Skal jeg selge bolig selv, eller bruke en eiendomsmegler?

Det er veldig varierende hva folk velger å gjøre på dette punktet. Noen ønsker å selge bolig selv for å spare penger, mens andre foretrekker at en eiendomsmegler tar seg av alt det formelle arbeidet.

Det å ha en eiendomsmegler koster en del penger, og megler tar som regel en viss provisjon på salgssummen. Men samtidig kan du potensielt oppnå en bedre salgspris.

Du kan også oppleve å spare en del på å selge bolig selv, men da er det du selv som har ansvar for alt det formelle arbeidet.

Timing når du skal selge bolig

Når er det best å selge bolig? Timing har noe å si!

De siste par årene har boligmarkedet vært hett, og de fleste har ikke hatt noen særlige problemer med å selge uavhengig av årstid. Men det er likevel vanlig å si at den beste tiden for å selge en bolig er rundt våren eller sommeren.

Rundt julen og høsten er markedet tradisjonelt sett litt roligere, men det betyr ikke nødvendigvis at salgsprisen blir så mye lavere. Når det er færre boliger som ligger ute for salg, vil din bolig kunne stikke seg ut som det eneste gode alternativet for mange kjøpere.

Mann markedsfører når han skal selge bolig

En god boligannonse øker sjansen for at boligen blir solgt

Boligannonsen er ofte kjøperens første møte med en bolig som ligger ute til salgs. Skal du selge bolig selv, bør du derfor sørge for å lage en annonse som appellerer til kjøperne. En god boligannonse fremhever boligens beste egenskaper, uten å rosemale ting.

Det er også viktig å huske på at boligannonsen ikke bør ha et typisk selgerspråk, da dette kan virke påtrengende og unaturlig. Samtidig skal teksten være tydelig formulert og lettfordøyelig for leseren.

Til og med eiendomsmeglere synes ofte at det kan være vanskelig å skrive en god boligannonsetekst. Derfor ønsker mange å få hjelp til akkurat denne biten.

Annonsetekst til deg som skal selge bolig

Trenger du boligannonsetekst?

Dersom du planlegger å selge bolig, er det viktig å forberede seg best mulig. Sett deg gjerne inn i de nye boligsalgsreglene fra 2022, og sørg samtidig for å finne ut hvordan boligen skal selges. Noen gjør jobben selv, mens andre benytter en megler.

Enten du skal selge bolig selv eller er en eiendomsmegler som selger bolig for andre, er du avhengig av en god annonsetekst. Dette er vanligvis potensielle kjøperes første møte med boligen, og bør fremstille boligen på en god og ærlig måte.

Dersom du er usikker på hvordan du skal lage annonsetekst når du skal selge bolig, kan Din Meglertekst hjelpe deg. Kontakt oss i dag om du ønsker mer informasjon!