Slik får du flere megleroppdrag

Er du nyutdannet megler? Kjemper du om en plass på markedet for å sikre deg jobb? Eller har du jobbet som megler en stund, men sliter med å få flere oppdrag? Da er denne teksten til deg. Å bli eiendomsmegler er et attraktivt yrke. I 2015 var det så mange som 5000 som søkte på studiet. Det er ikke rart at det er kamp om plassene, spesielt i de største byene. Hvis du ønsker flere megleroppdrag fremover, bør du lese videre.

For å være en god megler må du by på deg selv, og det krever engasjement og pågangsmot for å lykkes. Mange eiendomsmeglere er ikke klar over hvor hardt man må jobbe etter endt studie for å sikre seg en jobb i bransjen. Det gjelder å skaffe seg et nettverk og bli synlig på markedet. Før den tid må man forberede seg på at det kan bli få oppdrag og lite inntekt for en periode. Ønsker du å bli eiendomsmegler, kan det være lurt å sette deg inn i utdanningsforløpet.

meglere konkurrerer om å selge boliger

1. Ta aktive steg for å bli synlig

Når du skal kjempe mot så mange andre på samme felt, gjelder det å skille seg ut. Dette kan gjøres ved å markedsføre seg selv og være en såkalt «people person». Det hjelper at du har en selgende personlighet og vet hvordan du kan trykke på de rette knappene hos folk. Et engasjement kan ta deg langt, men du er nødt til å følge opp med handling. Pålitelighet er en viktig verdi – vær punktlig, møt opp til avtalt tid og sørg for å ha uforpliktende møter. Slik er det lettere å velge deg som megler, fremfor noen andre.

Ikke velg minste motstands vei. Gjør heller det lille ekstra. Sett deg godt inn i lokalmiljøet og vis deg fra din beste side. Spør gjerne huseiere om boligens historie og deres fremtidsplaner for å finne ut mer, og vis interesse fra start. Slik etterlater du et godt inntrykk, og lar kundene konkurrere om deg fremfor at du kjemper med nebb og klør for å få akkurat dem som kunde. Vis at du er verdt deres tid og deres penger.

megler som kjemper om en plass i jobblivet

2. Gjør nødvendig research

Ved å lese deg opp på boligannonser og sette deg inn i markedet, øker sannsynligheten for at du vil finne tilgjengelige oppdrag. Vær på aktiv leting etter steder hvor boliger er til salgs, og følg svingningene i markedet. Om du ikke får napp på førse forsøk, har du likevel fått økt kunnskap du kan bruke ved en senere anledning. Bruk samme mentalitet som en ville gjort om man er på let etter ny bolig. Utvid gjerne søket ditt, slik at du har mer å gå på. Og bygg deg sakte, men sikkert en portefølje.

 

3. Vær tilgjengelig

En eiendomsmegler som er lett å få tak i, er verdt å investere i. Prøv å være rask på å svare på henvendelser og sørg for å ta telefonen når du blir kontaktet av potensielle kunder. Dette er med på å skape et godt førsteinntrykk og sette en god tone for potensielt videre samarbeid. Vær også rask med å gi kontaktinformasjon, og gi telefonnummer og mail, slik at det er lett å følge opp. Kanskje kan du henvise til referanser, slik at manblir kjent med deg fra en tredjepart?

megler som utdanner seg

4. Bli kjent med ditt lokalområde

Ved å sette deg inn i markedet i ditt lokalmiljø, vil det bli enklere å ha øynene åpne for jobbmulighetene som dukker opp. Gjør en innsats i å kjenne de gjeldende prisene til enhver tid. Og følg gjerne med på salgshistorikken, både fremover og bakover i tid. Ved å følge makredets svingninger tett, vil du bygge opp en troverdig portefølje på sikt. Jo mer kunnskap du har å vise til, jo mer tillit bygger du til kunder i området. Kanskje bør du også bygge opp nettverk i flere byer eller tettsteder, slik at du blir et kjent ansikt for fler?

 

5. Utarbeid tydelige strategier

Vær tidlig ute med å legge frem strategier for salg, og vis hvordan du planlegger å selge boligen, steg for steg. Vis at du kjenner den beste timingen for når det er best respons på salg og sørg for å gjøre den innsatsen det krever for å holde kunder interessert. Det er verdt å gjøre en innsats tidlig i prosessen, og følge opp fra start til slutt. Det samme gjelder din innsats for å dele kontaktinfo og holde samtalen i gang, helt uforpliktende. Vis gjerne til andre salg du har gjort som er i porteføljen din uten å framstå som en skryteper. Vær heller lidenskapelig engasjert i yrket ditt, men vær pålitelig og ydmyk i din framtoning. Da fremstår du som en troverdig eiendomsmegler.

megler som tar tiden til hjelp

Gjør mer av det du kan best – let us do the rest

Helt til slutt gjelder det å alliere seg med dyktige samarbeidspartnere. Kanskje har du behov for å utarbeide råe salgskonsepter, men vet ikke helt hvordan du utformer språket til din målgruppe? Overlat heller jobben til engasjerte tekstforfattere som brenner like mye for god tekst, som du brenner for gode boligsalg. Ved å fordele oppgaver etter ferdighetsnivå, kan du konsentrere deg om å sette deg inn i ditt yrke, mens andre tar tekstjobben for deg. Bestill meglertekster i dag, og kom i gang med boligsalgene!