Slik setter boligstyling fart på budrunden

Planlegger du å selge boligen din? Da bør du i tillegg vurdere å bruke litt tid og energi på boligstyling i forkant av visning. Vi garanterer at det vil sette ordentlig fart på budrunden!

Det er ikke bare prisen på boligen som må være attraktiv i en salgsprosess. Det er mange faktorer som må klaffe for å få en vellykket salgsprosess, og en av de viktigste faktorene er selve boligen.

Det vil være fordelaktig å vise den litt ekstra kjærlighet før visningen.

Boligstyling går ut på å gjøre små grep som sørger for at potensielle kjøpere får et godt første- og helhetsinntrykk av salgsobjektet.

I tillegg skal boligstylingen gi rom for at de får muligheten til å se for seg et liv i den aktuelle boligen.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvorfor du bør style boligen din før salg. Boligstyling kan gjøres på to måter, og vi skal fordype oss i begge disse fremgangsmåtene.

Vi vil gi deg noen tips til hvordan style boligen din på egen hånd, samt anbefale et spesifikt firma som kan hjelpe deg med det.

Boligstyling budrunde

Hvorfor style boligen før salg?

Det kan faktisk dras paralleller mellom verdien av boligstyling og betydningen av bildene i boligens salgsannonse. Bildene i en salgsannonse er viktig for å vekke potensielle kjøperes interesse, og boligstylingen er et nyttig virkemiddel for å holde på interessen.

Se for deg at du er på jakt etter bolig. Ville du vært interessert i en salgsannonse var totalt strippet for bilder? Eller ville du umiddelbart begynt å fantasere om et liv i en bolig som ble presentert gjennom dårlige bilder?

Svaret på begge disse spørsmålene er antageligvis nei.

På samme måte bør du reflektere hvordan du presenterer boligen din på visning. Rydding og vasking er greit nok, og generelt svært enkle prosesser, men av og til er ikke det nok. I flere tilfeller kan det være lurt å vurdere boligstyling.

Lurer du på hvorfor det kan lønne seg å style boligen før salg? Det sier kanskje seg selv, men boligstyling vil faktisk ha en positiv effekt på interessen rundt boligen din. Boligstyling kan indirekte føre til at boligen blir solgt fortere.

Boligstyling

Dette kan du gjøre på egen hånd

Det er imidlertid ikke slik at boligstyling må gjøres av fagfolk. Det vil ikke skade å hyre inn profesjonell hjelp, men du kan faktisk style boligen din på egen hånd, hvis du heller vil det.

Hvis du drømmer om en karriere som boligstylist selv, så kan du se på det som en fin og forberedende utfordring.

Boligstyling er en av de tingene du faktisk kan lage en huskeliste til, for så å følge den slavisk. Selve boligstylingen vil naturligvis ta utgangspunkt i den aktuelle boligen som skal styles, men en standard huskeliste vil være behjelpelig i enhver situasjon. Her er noe av de du bør inkludere i huskelisten din:

  • Hvis du selv flytter ut av boligen i forkant av salget, så tar du antageligvis med deg det meste av møbler og personlige eiendeler. Det vil gi deg et tydeligere bilde på hva som må gjøres.
  • Ta et overblikk, og gjør nødvendige forbedringer – sparkle over eventuell hull etter hyller og bilder, og kanskje spander et nytt malingsstrøk på veggen.
  • Rydd og vask alle rom grundig.
  • Hvis du har latt noe stå igjen, så kan du fjerne alt som virker overflødig. Det gjelder både møbler og mindre gjenstander. Sannsynligheten for at en overmøblert bolig vil gjøre et godt inntrykk på potensielle kjøpere er nemlig veldig liten.
  • Skap en innbydende atmosfære. Det kan du gjøre ved å stille et par kokebøker på kjøkkenbenken og noen leker på barnerommene. Her kan det være en god idé å forhøre seg med megler om hva de anser som boligens målgruppe.
  • Vær svært selektiv når du skal pynte til visning. Gi potensielle boligkjøpere muligheten til å kunne se seg selv i boligen din.
  • Sørg for at boligen er god og varm i forkant av visning, og at det lukter godt.
  • Pass på å gi litt kjærlighet til en eventuell hage, annet uteområde og garasje også. Også disse områdene vil spille en rolle i potensielle boligkjøperes helhetsvurdering av boligen.

Fellesnevneren for de fleste punktene er at du må gjøre bevisste valg i en slik prosess, og det holderi massevis å fokusere på de små detaljene. Det trenger faktisk ikke koste skjorta å prøve seg litt frem med boligstyling i forkant av en visning.

Boligstyling

Lønner det seg å bruke boligstylist?

Vi mener definitivt at det vil lønne seg å bruke boligstylist. For å gjøre prosessen enda litt enklere for deg, så vil vi anbefale deg et firma som hjelpe deg med dette. Det er firmaet Din Boligstylist As.

Din Boligstylist AS er et firma som naturligvis driver med boligstyling. Men dagens Din Boligstylist AS er resultatet av en fusjon mellom enkeltpersonforetaket Din Boligstyling og Deko Interiør AS, som skjedde høsten 2019. Her kan du altså få hjelp fra boligstylistene Siri Haust og Merete Anderssen.

I dag er Din Boligstylist AS en av Norges største bedrifter innen boligstyling. Med utgangspunkt i sin tydelige innredningsstil tar de på seg oppdrag i følgende områder: Asker, Bærum, Drammen, Holmestand, Lier, Modum, Kongsberg, Ringerike og Øvre Eiker.

Vi kan imidlertid forsikre deg om at det ikke er noen sammenheng mellom Din Boligstylist og vår egen merkevare Din Meglertekst.