Style bolig før visning

Skal du selge bolig? Dette er en stor avgjørelse, både for selger og kjøper. Forskjellen er at beslutningen ofte tas kjapt for kjøper, mens selger har god tid på å legge til rette for et lukrativt salg. Et av tipsene for å gjøre boligen mer attraktiv, er boligstyling.

Boligstyling kan gjøres av både alene eller med profesjonelle hjelp. Noen velger også å pusse opp i forkant for å få mest ut av salget. Uansett om du leier stylist eller tar på deg stylingen alene, er det viktig med god dialog med megler om boligens målgruppe.

Med profesjonell hjelp vil du være sikker på at boligen er stylet og tilpasset den aktuelle målgruppen for bolig. Selv om dette koster noen tusenlapper, vil en slik investering være verdt det – både i storbyen og mindre boligområder.

Hvis du gjør styling på egen hånd, er det viktig å fjerne personlige bilder og eiendeler. Sørg for minimalt med møbler for å bedre romfølelsen og fjern overflødige pyntegjenstander som får rommene til å virke rotete og mindre.

Style bolig

Styling av bolig pris

Prisen på boligstyling vil variere etter hvor du bor, og hvilket byrå du går for. I store byer har du gjerne flere alternativer, og derfor muligheten til å sammenligne priser fra forskjellige aktører. I tillegg vil behovene dine være med på å avgjøre den endelige prisen.

Noen profesjonelle stylister kan hjelpe deg med mindre oppussing, i tillegg til styling. Dette kan for eksempel innebærer et nytt strøk med maling og farger som er populære blant målgruppen og på markedet. Dette vil naturligvis øke prisen på tjenesten.

Du kan vanligvis velge mellom delvis eller en helt stylet bolig. I forkant av en styling vil de profesjonelle komme på befaring for å analysere de ulike rommene og komme med forslag til hvilke løsninger som forbedrer atmosfæren og øker romfølelsen.

Dette er profesjonelle stylister som vet hvordan de får boligen til å skinne fra sin beste side. Noen har møbler og interiør for hånd, mens andre leier inn avhengig av boligens behov. Be gjerne om et prisanslag fra flere aktører, og sammenlign tilbud og pris før du tar et valg.

Visning tips

Triks for visning

Før visning er det flere grep du kan ta for å sikre at budene kommer inn. Som sagt bør du fjerne alt av personlige gjenstander og overflødige møbler samt pyntegjenstander. Dette inkluderer også baderoms artikler, ledninger, fjernkontroller og lignende.

Sørg alltid for at boligen er rengjort og ryddig. En ekstra god nedvasking kan gjøre mye for atmosfæren i boligen. Sørg for at alle lyspærer er i orden og åpne alt av gardiner og persienner. Lys er et godt salgstriks som gir en god følelse og vekker kjøpelysten.

Mindre tepper og andre objekter som tar opp gulvplass bør fjernes. Jo mer du viser av gulvet, desto større ser leiligheten ut. Gå grundig gjennom kjøkkenet og fjern såpe, kluter, magneter på kjøleskapet og generelle objekter fra kjøkkenbenk. 

Pynt gjerne kjøkkenet med en kokebok og et fruktfat, og tenk på årstiden. Er det høst eller vinter? Fyr i peisen og tente lys kan gjøre mye for atmosfæren. Sørg for at garderobeskap er ryddig og at sengen er oppredd, dette er særdeles viktig med integrerte skap.

Fotografering av bolig

Tips for fotografering av bolig

Annonsens bilder er ofte det som avgjør hvorvidt kjøpere velger å gå på visning eller hopper til neste annonse. Hvis du ikke leier inn profesjonelle fotografer eller får hjelp av megler, er det viktig at du selv påtar deg ansvaret for gode bilder. Dette kan få fart på budrunden.

Tenk på boligens beste kvaliteter – hva er spesielt fint eller praksis med boligen? Boligen må bli tatt i dagslys og skal helst virke naturlige. Hvis du har anledning, lønner det seg å vente til en dag med ekstra fint vær, særlig når du tar bilder av uteplassen. 

Bruke et godt kamera, smarte vinkler og skarpe bilder. Fjern rot og gjenstander som tar opp plass i rommet. Husk at det er boligen som skal selges, ikke møblene og inventaret ditt. Vent med å ta bildene til boligen er stylet og til eventuelle oppussingsprosjekter er helt ferdig.

Husk at uteplassen er en viktig del av leiligheten. Gjør den tilgjengelige plassen ekstra koselig og rydd vekk søppel og avfall. Plasser gjerne noen møbler utenfor, slik at kjøper får et inntrykk av hvilke muligheter som er tilgjengelig. Lykke til med visning!