Styling av bolig før visning

Det er forventet at boligprisene vil falle i 2021. Dette skyldes blant annet faktorer som styringsrente fra Norges Bank, samt økt tilgang på boliger i boligmarkedet. En måte du selv kan påvirke verdien av egen bolig på, er ved å style den før visning.

Bolig er for mange et investeringsprosjekt. Med økning i boligpriser de siste årene har det vært svært lukrativt å investere i bolig. En siste investering du kan gjøre på boligen før visning, er å style den. Dette kan gjøres på egen hånd eller ved hjelp av profesjonelle. 

Styling av bolig før visning er en investering på noen tusenlapper. Gevinsten kan imidlertid være enorm. Målet med visningen er å gi kjøperen det rette følelsesmessige inntrykket. Om boligen er godt stylet før visning, øker verdien på den betraktelig i kjøperens øyne. 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva du bør tenke over når du skal style boligen før visning. 

Styling av bolig før visning og salg vist med hus og nøkkel

Hvorfor style bolig før visning?

Som nevnt innledningsvis, er det mange som ser på bolig som en investering. I løpet av de siste årene har boligsalg vært veldig lukrativt, da boligprisene har skutt i været. Nå er det derimot flere faktorer som får boligprisene til å synke.

Disse faktorene er ting du som boligselger ikke får gjort noe med. Styringsrenten fra Norges Bank får du ikke endret. Og du får heller ikke stoppet byggingen som øker tilgangen til flere boliger på markedet. Det eneste du kan påvirke er verdien på din egen bolig. 

Rettere sagt; du får bare påvirket verdien på boligen din i øynene til dem som ønsker å kjøpe den. Dette krever en godt planlagt strategi. Du må derfor få klarhet i hvilke målgrupper det er som kan være interessert i boligen din. Deretter må du style boligen tilpasset den aktuelle målgruppen.

Styling av bolig før visning er en svært effektiv måte å få presset ut siste rest med penger boligen har potensiale til å være verdt. Og i disse tider med en generell nedgang i boligpriser på markedet, er dette viktigere enn på mange år. 

Megler og selger blir enige om pris før styling av bolig

Hva koster det å style boligen før visning?

Hva det vil koste deg å style boligen før visning finnes det ikke noe fasitsvar på. Prisen påvirkes av hvor i landet du bor, og eventuelt hvilket profesjonelt byrå du velger å bruke til å få stylet boligen.

Dersom det er snakk om mindre oppussing av boligen før visning, vil det naturligvis koste mer enn å style med interiør. Å male et strøk med en farge som appellerer mer til målgruppen er derimot en lur investering, selv om det kan koste mer. 

Prisen avhenger også av hvorvidt du ønsker at boligen skal være delvis eller helt stylet. Før du tar et valg på dette, kan profesjonelle stylister komme på en befaring og se hvor det ligger et potensiale til forbedring av boligen. Styling kan påvirke både atmosfæren og romfølelsen. 

Om du bor i en storby har du flere aktører å velge mellom. Spør ulike byråer om prisanslag for styling av boligen din. Sammenlign gjerne prisene de har, og hvilke av tjenestene som best tilfredsstiller de behovene du har i prosessen med å få stylet boligen.

Innhent tilbud om styling av bolig før visning

Tips for visning av boligen

Når det kommer til den store visningsdagen, er det en rekke ting du bør huske på for å gjøre best inntrykk på den mulige kjøperen. Alt av personlige eiendeler må gjemmes bort. Ikke la det henge private bilder på veggene. Og få bort møbler som begrenser romfølelsen.

Et boligkjøp er en veldig følelsesmessig prosess. På visningen er det viktig at den mulige kjøperen får en følelse av å være hjemme. Eller at vedkommende føler at det er akkurat i denne boligen han/hun hører hjemme. 

På kjøkkenet er det lurt å ha kokebøker og fristende urter, krydder, oljer og grønnsaker. Du trenger ikke å være noen mesterkokk selv. Det viktigste er å plante ideen i hodet til kjøperen at på dette kjøkkenet skal det lages god mat. 

Ellers er det viktig at du rydder og vasker i boligen før visningen. Re opp senger på soverommene, og legg på sengetepper. Få vekk småmatter og vis mest mulig gulv. Skap også en koselig uteplass med fine møbler, og hold det ryddig og rent. 

Stylingtips for bolig i bok

Lag en god boligannonse!

Alle de fine tiltakene du gjør for å style boligen er nytteløse om du ikke får folk til å komme på visning. Det hjelper lite at det ligger en diamant gravd ned i hagen, om du ikke er klar over at den er der. Sørg for å gjøre boligen din synlig for mulige kjøpere på markedet.

Det mest effektive virkemiddelet i en annonse er bilder. Den psykologiske effekten av et visuelt inntrykk vil virke til din fordel. Ta gode bilder av boligen din til annonsen. Sørg for å få frem de fineste kvalitetene boligen har å by på. Få også noen fine bilder av uteområdet.

Bruk et godt kamera som tar klare bilder. Fjern møbler og annet rot som ikke er til salgs. Det er boligen du selger, ikke møblene. Dessuten skal du appellere til en mulig målgruppe som selv skal føle seg hjemme i huset. Du skal ikke fremheve ditt personlige særpreg her.