Styling før visning

Skal du selge boligen din? Da vil det være fordelaktig å legge litt tid og energi i å style den før det skal holdes visning. Dette høres kanskje ut som en dyr affære, men ikke la deg skremme av det. Styling før visning trenger nemlig ikke koste skjorta.

Det å selge boligen sin kan være en bittersøt opplevelse, uansett hva som er bakgrunnen for boligsalget. Som boligselger har du altså flere alternativer når det kommer til styling av boligen før visning. Du kan gjøre det selv, men du kan også få hjelp til å gjøre det.

I denne artikkelen vil vi ta utgangspunkt i at du velger å style boligen din selv. Hvis du gjør det, så vil vår artikkel om styling før visning være et nyttig verktøy for deg. Den vil uten tvil hjelpe deg et godt stykke på vei mot å få boligen din solgt!

Visning – styling av bolig

Bør du fikse hjemmet for visning?

I enkelte salgsprosesser har selger flyttet ut før selve visningen finner sted. Da er det ganske sannsynlig at selger har tatt med seg møbler og andre eiendeler. Om dette er tilfelle, vil du få et bedre bilde av hva som bør gjøres før ditt tidligere hjem er klart for visning.

Har du hatt noen bilder eller hyller hengende på veggen? Da har du kanskje spikerhull og områder som er falmet mindre enn resten av veggene. Har hvitmalingen på veggen begynt å gulne litt, eller har kvistene på veggpanelet begynt å skinne gjennom? Da bør du fikse det!

I tillegg er det svært viktig at du vasker hver eneste krik og krok grundig. Det er viktig å huske at en visning går ut på at folk får muligheten til å studere boligen din nøye. Ønsket ditt er å få solgt boligen, og da bør du absolutt gjøre alt i din makt for at dette skal skje.

Visning – sjekkliste for styling

Tips og triks for visning

Det er mye som skal tas stilling til i forkant av en visning. En vellykket visning er ofte resultatet av et godt samarbeid mellom deg og meglerfirmaet. Du som boligselger har gjort et godt forarbeid med stylingen, og den aktuelle megleren gjorde en god jobb under selve visningen.

Nedenfor vil vi gi deg noen tips det kan være lurt å ha i bakhodet i forbindelse med styling av bolig før visning. Før gjerne disse punktene på en sjekkliste før visning:

 

  • Gjør et godt første- og helhetsinntrykk: Under boligsalg er det ikke bare innsiden av boligen som spiller en rolle. Også eventuell oppkjørsel, hage, annet uteområde og garasje bør se presentabelt ut.
  • Visning er et samarbeid mellom selger og meglerfirma, så hør gjerne med firmaet som selger boligen for deg om hvilken målgruppe boligen din vil vekke interesse hos. Style boligen din med utgangspunkt i dette.
  • Gjør bevisste valg i forbindelse med styling, men ikke overdriv. Vi hører ofte at «det enkle er ofte det beste», og i forbindelse med boligsalg er det faktisk det. Gi potensielle kjøpere sjansen til å kunne visualisere seg selv i boligen. Det klarer de ikke hvis boligen er fylt med dine personlige ting.
  • Husk å skru opp varmen, og sørg for at boligen lukter godt (eller er luktfri).
Boligstyling før visning

Leie møbler til visning

Hvis boligstyling ikke er helt din greie, så kan du få fagfolk til å gjøre det for deg. Du kan bestille både full eller delvis styling, men dette er naturligvis ikke gratis.

Leie av møbler til visning er ofte en del av en stylingpakke. Dette går ut på at du leier de aktuelle møblene i en viss periode, slik at boligen din fremstår moderne og stilren.

Det vil være en stor fordel å leie møbler til visningen. Ved å gjøre det trenger du ikke å la noe av dine egne eiendeler stå igjen. I tillegg vil de leide møblene kunne ha en positiv effekt på folks helhetsinntrykk av boligen din. 

Det er dog viktig å huske at prisen vil variere etter hvordan du velger å gjennomføre stylingen. Det å benytte seg av en stylingpakke vil koste litt basert på pakkens størrelse. Gjør du jobben selv, koster det gjerne ikke like mye. Kanskje du kan låne noen stilige møbler av bekjente?   

Styling av bolig før visning

Boligstyling før salg lønner seg

Å si at boligstyling før salg lønner seg er ikke en overdrivelse. Boligstyling vil faktisk være like viktig som bildene i salgsannonsen er. En salgsannonse med gode bilder vil uten tvil få flere interessenter enn en salgsannonse uten.

De fleste av oss er klar over verdien av å gjøre et godt førsteinntrykk. Boligstyling er på mange måter en avgjørende faktor for hvilket førsteinntrykk potensielle kjøpere får av den aktuelle boligen. 

Dersom du ikke tror at du vil klare å style boligen din på en god måte før salg, så finnes det heldigvis alternative løsninger. I en slik situasjon spiller det altså ingen rolle om det er du som selger eller noen andre som har stått for boligstylingen.

Kontakt Din Meglertekst i dag om du har behov for selgende boligannonser til den stilige boligen din!