Tips før visning

Å holde en visning kan virke som en enkel sak, men det krever en god del forberedelser. Det er en av de viktigste faktorene for å få boligen solgt. Å selge en bolig handler om å gjøre den attraktiv, men like mye handler det om å gi et godt førsteinntrykk og skape en god atmosfære for potensielle kjøpere.

Husk at du kan få hjelp til å style og skrive gode annonser i forkant. Det er disse tingene som vil trekke folk til visningen. Men når alt kommer til stykket, er det megler som har ansvar for visningen og må sørge for at alt er på plass. Her kommer noen enkle tips på veien. Vil du ha en mer fullstendig sjekkliste, kan du lese 11 tips du bør tenke på før visningen.

Forberedelser er halve jobben

Før du inviterer til visning er det viktig å ha forberedt det mest grunnleggende. For det første er det lurt å stille forberedt. Sørg for at alle papirer om boligen er plass, og skriv gjerne ut et enkelt hefte med relevant informasjon som kan deles ut. Dette kan inneholde planløsning og nødvendige detaljer som er nyttig for helhetsinntrykket. Det er lett å tenke at alle sitter med den samme informasjonen, og stiller forberedt, men det er sjeldent tilfellet.

Det er ulikt hva folk ser etter, og personlige preferanser vil variere. Presenterer du et sant og realistisk bilde av boligen fremfor å pynte på sannheten, vil du fremstå mye mer troverdig. Det er veldig lett å gjennomskue en megler som utelukkende skryter av alt. Ikke forsøk å gi en ekspertuttalelse om du er usikker, vær heller ærlig og si det som det er.

Forbered deg på eventuelle spørsmål som kan dukke opp, og svar etter beste evne. Her ser man fordelen av et hefte med samlet informasjon, da du kan henvise til et oversiktlig og detaljert bilde. Husk at din oppgave er å presentere mulighetene ved boligen, så ta din oppgave som vert på alvor. Selvfølgelig kan det dukke opp spørsmål du ikke kan besvare på stående fot, men da kan du vennlig si at du skal sjekk opp i det og komme tilbake til dem.

dette må du huske på når du skal holde visning

Ha et våkent øye for detaljer

Ikke undervurder kraften i detaljene! Plasseringen av møbler og farger på veggene forteller en historie, og er viktig for helheten. Kom gjerne med forslag til hvor man kan plassere hyller og lamper for å gjøre boligen til sin egen. Om det mangler en list eller om det er gjort et slentrende arbeid, vil det synes. Selv om ingen kommenterer det, kan du være sikker på at noen har lagt merke til mangelen.

Sørg for at det eletriske anlegget er montert riktig og at det er utført av dyktige fagfolk. Du bør kunne vise dokumenter på dette uoppfordret. Kommenter gjerne også hva som er utbedret før noen spør deg. Er det rom for forbedringer, ikke legg skjul på det. Husk at de som stiller kritiske spørsmål viser interesse og engasjement, de er ikke ute etter å kritisere deg eller jobben du gjør.

Detaljer som friske blomster, tente lys, kunst på veggene og puter i sofaen bør også være tilstede. Det er viktig at detaljene skaper følelsen av et hjem fremfor å bli en kunstig utstilling. Det skal oppleves varmt og hjemmekoselig, men det må ikke oppleves som ferdig etablert. Ikke sett frem mange personlige eiendeler, men tenk heller på detaljene som kan treffe et bredt spekter av mennesker. På den måten gir du rom for at man selv kan gjøre personlige justeringer.

tenk på detaljene

Det store bildet

Detaljer er viktig, men husk også på romfølelsen. Hvordan er det å komme inn på kjøkkenet eller badet? Det bør være rent og lukte godt, spesielt på disse rommene. Duftlys kan gjerne benyttes, men med all forsiktighet. En overdreven sterk lukt kan etterlate et verre inntrykk enn om det var noe nøytralt. Det finnes mange rene dufter som lukter nyvasket bomull.

Sjekk gjerne at det er godt vedlikehold og rett opp eventuelle avvik i god tid før visningen. Det vil ofte koste mer å la være, selv om det kan være en kjedelig jobb. Ikke undervurder hvor mye en bolig kan bli solgt for når det tekniske er i god stand. Når alt det praktiske er i orden, kan man innrede etter ønske. Les mer om hvordan man styler leilighet før visning.

Et strøk med maling kan løfte et helt rom. Er stuen mørk, kan du lysne den opp ved å male veggene og gi rommet et løft. Husk at opplevelsen av rommet ofte er viktigere enn planløsningen. Derfor bør du tenke på hvor mange møbler du plasserer i hvert rom. La det være plass til å visualisere hvordan man kan fylle disse krokene med sine egne eiendeler.

sørg for at din bolig blir andres drømmebolig

Trenger du hjelp på veien?

Din neste visning er kanskje like rundt hjørnet? La det bli en god opplevelse for alle parter. Du skal ikke bare selge en bolig, men gi et godt og profesjonelt inntrykk. Vær høflig og ta imot de nysgjerrige menneskene som om de var dine gjester. Lykke til med visningen!

Som megler har man et stort ansvar for salgsprosessen. Husk at vi har erfarne mennesker som kan bistå med å skrive gode meglertekster av høy kvalitet. Trenger du hjelp til boligannonse, eller har du andre tekster du trenger korrektur på, så er det bare å ta kontakt med oss. Vi gleder oss til å høre fra deg!