Tips til visning av leilighet

På en visning settes førsteinntrykket hos den som skal kjøpe leiligheten din. I en tid hvor boligprisene er på vei nedover, er en god visning nøkkelen til å få opp verdien på din leilighet. 

Det finnes en rekke ting du kan gjøre i forkant av en visning for å mulig heve verdien på leiligheten din. Det viktigste er i bunn og grunn å være bevisst hvilken målgruppe det er du ønsker å selge den til. Deretter må man forberede en visning tilpasset denne målgruppen.

Tilgangen på boliger øker i boligmarkedet. Da er det viktigere enn noen gang å skille seg ut fra mengden. Gjennom en god visning fremhever du din leilighets unike særpreg. Målet på en visning er gi kjøperen en følelse av at denne leiligheten «må jeg bare ha».

Kjøp og salg av en leilighet er en prosess styrt av følelser. Ikke bare hos den som skal kjøpe, men også hos den som skal selge. Men husk at det er kjøperens følelser som skal påvirkes. Videre skal vi se nærmere på hvilke tips du bør følge for en visning av leiligheten. 

Tips til visning av leilighet illustrert med hånd som holder bolig

Førsteinntrykket teller på visning av en leilighet!

Prosessen med å kjøpe og selge en leilighet er veldig preget av følelser for begge parter. Husk derimot at det er i din interesse som selger å påvirke kjøperens følelser. Selv om det er din leilighet, er målet å få kjøperen til å føle seg hjemme der. 

I forkant av en visning bør du gjemme bort alt av personlige eiendeler og andre ting du selv liker å pynte leiligheten med. Innrett leiligheten slik målgruppen din mest sannsynlig vil like å innrette sin leilighet. Ikke gi kjøperen følelsen av å være i «ditt hjem». Gå gjerne gjennom vår sjekkliste i forkant av visningen. Her finner du mange gode tips! 

Det kan anbefales å style leiligheten før visning. Å style en leilighet er en investering som kan øke verdien på den betraktelig (i kjøperens øyne). Dette kan du gjøre på egen hånd. Eventuelt kan du få hjelp av profesjonelle stylister til dette. 

Førsteinntrykket er veldig viktig når du skal ha visning på leiligheten. Det er førsteinntrykket som setter stemningen for visningen. Denne stemningen er svært avgjørende for hvorvidt den personen som ser på leiligheten din faktisk velger å kjøpe den eller ikke.

Person på visning i leilighet som har fått godt førsteinntrykk og hopper av glede

Vedlikehold av leiligheten er viktig før visning

Det er mange som tenker at det er god idé å pusse opp en leilighet før de selger den. Håpet er da at boligen vil bli verdt mer penger. Dette er ikke nødvendigvis tilfelle! Mange boligkjøpere er selv på utkikk etter et oppussingsprosjekt. Det er dessuten en risiko for at du og kjøper har helt forskjellig smak.

Selv om det ikke er noe i vits i å pusse opp en leilighet før du selger den, er det likevel viktig at den blir vedlikeholdt. Råte, fukt eller soppskader er ting som vil senke leilighetens verdi i en mulig kjøpers øyne. Så dette må du naturligvis få fikset før du har en visning. 

Vedlikehold av overflater er også en god idé. Litt sparkling og et strøk med maling kan gi kjøperen et bedre inntrykk av leiligheten. Dette kan også gjøre at en kjøper blir villig til å betale mer for leiligheten. Gulv og vannrør må også bli vedlikeholdt i forkant av en visning.

Hvordan det ser ut utenfor leiligheten er like viktig som hvordan det ser ut innenfor. Sørg for at det er rent og ryddig på terrassen. Og har du en liten hageflekk til leiligheten, er det lurt å la den være nyklippet og velstelt. En hage øker nemlig verdien på en leilighet betraktelig!

Megler hilser på fornøyd person som er på visning i leilighet

Andre triks for visning av leilighet

De tipsene vi har sett på nå har for det meste handlet om visuelle inntrykk. Men hvordan det lukter i en leilighet er vel så viktig som hvordan den ser ut. I forkant av en visning er det selvfølgelig viktig å vaske leiligheten så det ikke er skittent eller lukter vondt der.

Men en leilighet skal ikke bare «ikke være illeluktende». I forkant av en visning kan du også gjøre noen grep slik at det lukter godt i leiligheten. For lukt er nemlig noe som setter stemningen under visningen. God lukt øker sjansen for at de som ser på leiligheten får lyst til å kjøpe den. 

Omtrent en time før visningen starter kan du sette en bøtte med kokvarmt grønnsåpevann i stua. La det stå og trekke ut i rommet en times tid. På soverommene kan du bytte sengetøy, noe som gir et rent og velduftende inntrykk. Vask gjerne sengetøyet med en tøymykner som lukter godt!

På kjøkkenet kan du trakte kaffe, kutte opp paprika og agurk, og varme noen brødskiver med brødrister. La det stå en times tid på kjøkkenet før visningen så det setter en behagelig duft på kjøkkenet. Lykke til!