Tips til visning

Det å selge bolig kan være en overveldende prosess. Mens noen blir enige om å selge boligen mens de spiser frokost en mandagsmorgen, bruker andre lang tid på å bestemme seg for om de skal selge.

Enten boligsalget er et resultat av en langdryg og vanskelig prosess eller ikke, er det vanlig å arrangere visning i forbindelse med salget. En visning handler om å invitere potensielle boligkjøpere til å komme for å ta en titt på boligen. Kanskje de til og med ender opp med å kjøpe den?

I denne artikkelen skal vi gi deg noen tips som kan være praktiske å ha i bakhodet både før, under og etter visning. Vi anbefaler deg også å gå gjennom vår praktiske sjekkliste før visning!

Tiden før visning – forberedelser og planlegging

Dette bør du gjøre før visning

Det er mye som skal gjøres før en bolig er klar til å bli vist frem til potensielle kjøpere. Du kan selvsagt leie inn noen til å gjøre jobben for deg, men det kan også være greit å gjøre alt selv!

Å klargjøre boligen for visning handler i bunn og grunn om å gjøre det du ellers gjør – i tillegg til noen andre småting. Først og fremst bør du rydde og vaske huset skikkelig. Dette bør du gjøre så tett inntil visningen som mulig, så det fremdeles lukter nyvasket når interessentene kommer.

Når boligen er ryddig, fin og støvfri, bør du fjerne alt som kan påvirke interessentenes helhetsinntrykk i negativ forstand. Å gå inn på badet hvor selgers tannbørste ligger på benken er ikke spesielt appellerende for kjøper. Sørg derfor for å rydde unna personlige gjenstander.

Deretter bør du sikre at boligen din har «det lille ekstra». Noen ganger er det faktisk de små detaljene som avgjør det hele! Gjør det koselig i boligen. Nøyaktig hvordan vil variere med utgangspunkt i årstiden. Fyr f.eks. i peisen høst eller vinter, og pynt med blomster i sommerhalvåret!

Klargjør boligen for visning

Gjør et godt inntrykk!

Hovedpoenget med visningen er å gjøre et godt inntrykk. Derfor bør selger gjøre alt i sin makt for å sikre en lun og god atmosfære.

Generelt sett handler dette om å gi rom for at interessentene kan se for seg hvordan livene deres ville vært i boligen. I noen tilfeller kan det derfor være riktig å fjerne alt av møbler. Det gir interessentene muligheten til å se for seg sin egen sofa eller sine egne gardiner der.

Det er imidlertid ikke alltid det er nødvendig å fjerne møbler, for det finnes smarte måter å bruke dem på. Boligstyling er faktisk et helt eget konsept, som går ut på å piffe boligen opp med stilrene møbler og trendy dekor! Om du vil kan du velge å leie inn møbler for anledningen.

Av og til hører det med andre fasiliteter til salgsobjektet. Dette kan være fasiliteter som garasje, veranda eller utestue, og i så fall må du ikke glemme at dette også spiller en rolle for interessentenes helhetsinntrykk av boligen. Rydd, vask og gjør disse fasilitetene like presentable!

Bolig som er klar for visning

Vær ærlig, men ikke for ærlig!

Visning kan avholdes av både megler og selger. Det er selger som bestemmer om det er seg selv eller megler som skal være til stede på visningen(e).

Om du i din rolle som selger har lyst til å være den som viser frem boligen, så vil altså ikke dette være et problem. Da er det i så fall viktig at du kommer forberedt.

Det er svært sannsynlig at interessentene vil benytte anledningen til å stille spørsmål, og det er viktig at du er i stand til å svare på dem. Derfor kan det være en fordel å lese seg opp og tenke over hva man skal si – og hva man ikke bør si – i forkant.

På visning er det viktig at du er ærlig, men det kan også lønne seg å ikke være for ærlig. Som selger vil man gjerne få mest mulig ut av boligsalget, men dette er noe du bør holde for deg selv. Et godt tips vil for eksempel være å ikke slakte interessentenes bud!

Boligsalg etter visning

Ha is i magen etter visning

Mange ser gjerne for seg at boligen blir solgt på et blunk, men dette er dessverre ikke alltid tilfellet. I stedet bør du forberede deg på å måtte avholde flere visninger før boligen blir solgt.

På den måten kan du bli positivt overrasket om det skulle gå veien etter kun én visning, i stedet for å bli skuffet!

For å øke sjansen for et vellykket boligsalg, bør du ha selgende og inspirerende boligannonsetekst. Dette er noe Din Meglertekst kan hjelpe deg med. Kontakt oss i dag og motta et tilbud!