Tips til visning

En bolig selger ikke seg selv. Dersom du skal holde visning i nærmeste fremtid, er det mange små grep du kan ta for å heve interessen og øke betalingsviljen hos potensielle kjøpere. Skal du virkelig imponere, må du gjøre mer enn å rydde bort skittentøyet.

Visningsgjester i dag vet hva de skal se etter og mange stiller på visning med mentale eller nedskrevne sjekklister. Vi har samlet noen gode tips som sikrer at boligen din sjekker av på alle punkter – fra det visuelle til det funksjonelle. Det er mye å huske på før dørene åpnes for mulige kjøpere.

Uansett hvor pen og pyntelig en bolig er, vil det være vesentlige faktorer som kan påvirke betalingsviljen dersom mulige kjøpere havner i en budrunde.

Vi har samlet tre essensielle punkter du bør gå gjennom, dersom du ønsker å få mest mulig for boligen!

Forstørrelsesglass: Se nærmere på tips til visning av bolig

1. Fiks overflater og gulv

Førsteinntrykk er viktig, og dette blir ikke kun påvirket av fint interiør. Er veggene fulle av merker og skjolder? Dette indikerer at det er en stund siden boligen har blitt malt, og leiligheten kan fremstå mindre vedlikeholdt enn den faktisk er.

Ta en runde i forkant av visningen og gå over eventuelle skavanker med maling og sparkel. Det er utrolig hva noen strøk på vegger kan gjøre for helhetsinntrykket, og dette behøver heller ikke å koste skjorta.

Det samme gjelder utstikkende lister, knirkende gulv og løse fliser. Dette er småpirk som er enkelt å fikse, men som uordnet gir et inntrykk av slitasje og svakhet.

Ta en runde og sjekk gulvene i boligen. Har du løse stikkontakter? Lister som ikke er malt? Enkle grep kan øke betalingsviljen, uten at du trenger å gjøre omfattende oppussing.

Hånd holder hus: Tips til visning

2. Test vanntrykket

Når mulige kjøpere kommer på visning, er de ikke bare interessert i det visuelle. De vil teste boligens kvalitet og ser gjerne på vanntrykk i våtrom og kjøkken. Et dårlig vanntrykk kan bety gamle rør, men som regel skyldes det mindre faktorer som er enkle å fikse.

Det samme gjelder vannlekkasjer, kraner som drypper og merker etter tidligere lekkasjer. Det koster ikke mye å gjøre en rask sjekk av årsak, og dette kan ha stor betydning for hvor mye kjøper er villig til å gi for boligen.

Boligselger jobber med forberedelser før boligsalg: Tips til visning

3. Reparer fukt- og råteskader

Potensielle kjøpere bruker ikke bare øynene, men også luktesansen når de er på visning. Er du klar over eventuelle soppskader, råte, fukt eller mugg? Slike plager vil alltid påvirke budrunden negativt.

Heldigvis koster det langt mindre å reparere slike skader enn hva de kan koste deg i en budrunde. Ikke tap unødvendige penger på enkle reparasjoner.

Ta en runde i boligen og bruk din egen luktesans. Er det noe som ikke stemmer i våtrommet eller kjelleren? Be gjerne familie eller venner om hjelp, da du som bor i boligen kan ha blitt vant til lukten.

Selger og kjøper lander en avtale: Tips til visning

Hvordan forbereder jeg boligen til visning?

Funksjonalitet er viktig når det gjelder betalingsvilje. Men for å i det hele tatt få kjøperne interessert og skille boligen ut, må du også legge vekt på det visuelle.

Kjøpere blir fortsatt påvirket av hvor stylet, ren og ryddig boligen er. Her er våre beste tips til styling av bolig før visning.

Fornøyd boligselger hopper av glede: Tips til visning

1. Selg et fremtidig hjem

Husk at det ikke er ditt hjem du skal selge, men et potensielt hjem for den nye kjøperen. Dette betyr at du må gi rom for personlighet og gjøre det lett for kjøperen å se for seg sitt eget liv innenfor de fire veggene.

Fjern din egen personlighet fra boligen i forkant av visningen. Et godt tips er å bli kvitt alt av personlige eiendeler. Dette inkluderer alt fra hygieneartikler på badet og bilder på veggene, til klær i klesskapet og personlig dekor.

Dersom du ikke har anledning til å fjerne alt, bør du prioritere det som er mest synlig. Hvis du har husdyr bør du fjerne elementer som seng, vannskål, matskål og leker.

Det samme gjelder nips og andre pyntegjenstander. Det er mye som kan stjele romfølelsen og gjøre det vanskeligere for kjøper å se for seg at de faktisk kan bo i boligen.

Boligkjøper sitter på PC og ser på boligprospekt: Tips til visning

2. Ikke glem utearealet

En av de største fallgruvene på visning, er å neglisjere utearealet. Dette er gjerne det første og siste som møter potensielle kjøpere, og derfor er det viktig at du legger ekstra tid ned på den eventuelle uteplassen, inngangspartiet eller hagen.

Er fasaden fylt opp av rot? Sykler, biler og andre objekter bør fjernes før visningen. Ofte kan små grep som å måke snø eller klippe gresset gjøre underverker. Selv om du ikke bruker uteområdet til vanlig, kan det være de nye kjøperne er på jakt etter et koselig oppholdssted utendørs.

Bruk utemøbler, blomster, lys, puter og pledd – dette skaper en innbydende atmosfære på enhver terrasse og balkong. Dersom du skal selge et rekkehus eller i et borettslag, kan du be naboer om å rydde opp utenfor sitt inngangsparti før selve visningsdagen.

Puslebrikker faller på plass: Tips til visning

3. Fokuser på ryddige flater

Flater er en viktig del av boligen. Her snakker vi om alt fra bord, benkeplater og vegger til gulv. Jo mer du fjerner fra disse flatene, desto større vil boligen fremstå. Er vinduskarmene fylt opp med blomster og pyntegjenstander? Ved å fjerne dette slipper du inn mer lys og skaper et ryddig inntrykk.

Gangen bør strippes for jakker, sko og yttertøy. Dette stjeler mye av romfølelsen. Det kan være vanskelig å avgjøre hva som får bli og hva som bør fjernes. Snakk gjerne med eiendomsmegler dersom du er usikker.

På et kjøkken kan det være aktuelt å beholde dekorative og mindre kjøkkenapparater, mens store løse gjenstander som en gammel kaffetrakter og mikrobølgeovn bør fjernes. Det samme gjelder store høyttalere – disse tar gulvplass og kan med fordel fjernes fra stuen.

Det er mye i en bolig som gi et rotete inntrykk. Fokuser på løse gjenstander og løse ledninger. Målet er å skrelle vekk din egen personlighet, skape en stor romfølelse og et innbydende hjem som det er lett å se for seg familien i.

Annonse vises på PC: Tips til visning og bilder i boligannonse

4. Tenk på finishen

Mange får hjelp av en boligstylist til å skape den perfekte finishen. Små elementer og grep kan sette prikken over i-en og være det som får mulige kjøpere til å legge inn et bud. Men det kan være vanskelig å se potensialet på egen hånd, og da vil en boligstylist komme godt med.

Noen soverom kan for eksempel prydes med et lunt teppe, dersom det ikke stjeler for mye av gulvplassen. Puter og pledd i stuen gir en innbydende stemning, så lenge det står i stil med resten av interiøret. Frukt, vakre blomster og stearinlys skaper også en hjemmekoselig atmosfære.

En bøtte med varmt vann og grønnsåpe kan plasseres i stuen og trekke rett før visning. Men vær forsiktig med bruk av duftlys og romparfyme, da mange kan være allergisk mot dette. Lufttørket sengetøy skaper en friskhet, og mange ser etter et kjøligere soverom og et varmere bad.

Til slutt er det viktig at du tar en ekstra titt på overflater og kraner. Flekker er mer synlige enn du kanskje tror, så gå over alt med klut for å sikre en plettfri finish. Alt av tekstiler må være rent – fra kjøkkenhåndklær og badehåndklær til sengetøy.

Boligannonse på PC: Tips før visning og fotografering til boligannonse

Få hjelp av eiendomsmegler og boligstylist

Det er mye å huske på i forkant av et boligsalg, og det er ikke alltid lett for en boligselger å vite hva som må gjøres for å sikre interesse og betalingsvilje.

Vårt beste tips er å ha en god dialog med eiendomsmegler. Vurder også om en boligstylist er det rette valget for deg. Vi hjelper deg gjerne med skreddersydd meglertekst som vil tiltrekke flest mulig potensielle kjøpere til visningen din. Vi lager både annonsetekster og prospekttekst. Kontakt oss i dag for mer informasjon!