Uforpliktende verdivurdering

En uforpliktende verdivurdering er noe som tilbys av eiendomsmeglerfirmaer over hele landet. Løsningen er nyttig enten du skal selge boligen eller planlegger å refinansiere et boliglån.

Vi skal her se nærmere på uforpliktende verdivurdering, en tjeneste mange velger å ta i bruk før boligsalg. Finn ut om dette er en løsning som passer deg godt!

Megler og selger håndhilser etter uforpliktende verdivurdering

Hva er en verdivurdering?

Før vi ser nærmere på hva en uforpliktende verdivurdering er, skal vi forklare det mest grunnleggende. En verdivurdering kalles også for e-takst, og innebærer at en eiendomsmegler anslår boligens markedsverdi.

Verdivurderinger ble tidligere basert på meglerens skjønn. Ulike eiendomsmeglerbyråer kunne også ha vidt forskjellige standarder som bakgrunn for vurderingen. For å få en mer standardisert løsning og mindre sprik i verdi, ble e-takst innført.

En e-takst eller verdivurdering følger i dag spesifikke standarder. Megleren skal blant annet ta minst tre bilder av boligen under befaring. Det er også spesifikke faktorer som skal vurderes når verdien fastsettes. Megleren skal blant annet se på tilsvarende boligsalg og markedspris i området.

Verdivurderingen danner gjerne grunnlaget for prisantydningen, sammen med takstmannens takst.

Forstørrelsesglass setter lys på uforpliktende verdivurdering

Hva er en uforpliktende verdivurdering?

En uforpliktende verdivurdering er en verdivurdering som utføres uten noen forpliktelser. I enkelte tilfeller kan nemlig en verdivurdering innebære forpliktelser tilknyttet salg. Får du for eksempel tilbud om gratis verdivurdering, kan det bety at du må velge den aktuelle megleren ved salg.

Mange boligselgere ønsker imidlertid å innhente verdivurdering fra flere ulike meglere. Selv om det i dag benyttes standardisert e-takst, kan det forekomme sprik i prisantydninger. For mange boligselgere er det fristende å få flere vurderinger, og deretter velge den høyeste verdivurderingen.

Med en uforpliktende verdivurdering vil megler møte opp, ofte helt gratis, og vurdere hvor mye boligen er verdt. Du trenger ikke å benytte megleren til salg om du ikke er fornøyd eller enig i takst.

Eiendomsmeglere som gir uforpliktende verdivurdering

Er en høy verdivurdering viktig?

I utgangspunktet bør du ikke henge deg for mye opp i hvilken sum som kommer frem i verdivurderingen. En uforpliktende verdivurdering kan riktignok gi en pekepinn for hva du kan få for boligen. Samtidig er det til syvende og sist markedet som avgjør salgsprisen.

Husk at lav verdivurdering kan bety at enda flere dukker opp på visning. Dermed blir også flere invitert med i budrunden, noe som igjen kan føre til budkrig. En lav verdivurdering trenger derfor ikke å være synonymt med lav salgspris.

Megler jobber med uforpliktende verdivurdering på PC

Hvordan lykkes med boligsalg uten eiendomsmegler?

En uforpliktende verdivurdering innebærer at en eiendomsmegler anslår markedsverdien på boligen uten forpliktelser. Denne løsningen kan også benyttes om du skal selge boligen på egen hånd. Da får du en idé om hva boligen bør legges ut for.

Skal du lykkes med boligsalg bør du også ha gode boligtekster. Dette innebærer blant annet en boligannonse og en salgsoppgave. Disse dokumentene gir potensielle kjøpere viktige opplysninger om boligen. Samtidig er de viktig i markedsføringen av eiendommen.

Dersom du er usikker på hvordan du skriver salgsoppgave eller annonsetekst, kan Din Meglertekst hjelpe deg. Kontakt oss i dag, og motta ferdig meglertekst på kort tid!