Visning

Visning er en sentral del av prosessen når man skal selge en bolig. Det er ofte knyttet stor spenning opp mot visningene. Hvor mange kommer? Og vil noen av dem falle for boligen og legge inn et bud? Skal visningsdagen bli vellykket, er det viktig å planlegge godt.

Vi skal her forklare deg nærmere hva en visning går ut på, og hvordan du kan forberede deg best mulig i forkant. Det er tross alt et mål at flest mulig skal vise interesse for salgsobjektet, slik at du kan få litt temperatur i budrunden.

Hva er visning?

Hva er visning ved boligsalg?

En visning går innen boligsalg ut på at interessenter møter opp og ser på boligen som skal selges. Visningen er viktig, siden den gir interessentene mulighet til å vurdere om salgsobjektet er noe de ønsker å kjøpe.

Under visningen vil potensielle boligkjøpere vurdere alt fra teknisk standard til planløsning, og de vil gjerne visualisere hva slags muligheter boligen gir dem.

Som eiendomsmegler eller boligselger, bør det være et mål at visningen skal føre til interesse rundt boligen. Dette vil igjen kunne føre til at man får inn bud i den påfølgende budrunden.

Hvordan lykkes med visning av bolig?

Hvordan innrede til visning?

Det er lurt å tenke over hvordan du innreder boligen i forkant av en visning. Husk at visningen er den potensielle kjøperens første møte med boligen. Med riktig interiør kan du derfor potensielt være med på å sikre et godt førsteinntrykk.

Når du skal innrede til visning kan det være lurt å fjerne personlige gjenstander som familiebilder og lignende. Tøm boligen for rot og skrot, og sørg for et ryddig og rent visuelt uttrykk. Husk at boligen fremstår mer romslig når den ikke er overfylt av møbler og ting.

Selv om boligen skal være ryddig og nøytral for at flest mulig skal kunne visualisere seg selv der, kan du fortsatt skape god stemning. Ikke vær redd for å dekorere med noen grønne planter, en frisk blomsterbukett eller levende lys.

Mange synes det er fint å få hjelp av en boligstylist før visning. Da kan du sørge for at boligen din er tidsriktig og appellerende til visning, noe som potensielt kan sikre flere interessenter. Les gjerne våre 11 tips for visningen om du vil lære mer.

Slik tiltrekker du flest mulig til visning

Visning tips: Hvordan får du flere interessenter på besøk?

Det å klargjøre boligen for visning er viktig, men du må også sørge for at potensielle boligkjøpere faktisk dukker opp på visningsdagen.

Av den grunn er det viktig å spre budskapet, slik at så mange som mulig får beskjed om at det skal være visning. Men hvordan?

Sjekkliste: Hvordan lykkes med visning?

Ha en god annonse med flotte bilder

Bud nummer én når du skal selge en bolig og ha visning, er å lage en god annonse. I annonsen skal det informeres om boligens kvaliteter, omgivelser og standard, men det vil også være bilder av boligen der.

Det kan være greit å klargjøre boligen før det tas bilder til annonsen. Når folk ser bildene av den flotte boligen i annonsen, øker dette sjansen for at de kommer på visning. Husk at mange ser på bildene av boligen før de i det hele tatt leser annonsen.

Bilder sier mer enn tusen ord, og det er derfor minst like viktig med styling før fotografering, som før visning. Husk også å informere om visningsdatoen i annonsen.

Slik får du flere på visning

Be folk dele annonsen på Facebook

Når annonsen er klar, kan du med fordel dele den på sosiale medier. Spesielt populært er det å dele salgsannonsen på Facebook. Her kan du sørge for at venner og bekjente ser at boligen skal selges, og du kan også be dem om å dele annonsen din videre.

Du kan potensielt nå ut til mange på Facebook, så ikke undervurder denne kanalen. Jo flere som ser annonsen, jo større sjanse er det for at du tiltrekker interessenter til visning,

Få hjelp med annonse og få flere på visning

Motta hjelp med annonse og salgsoppgave

Under visningen gjelder det å fremstille boligen fra sin beste side, siden dette ofte er potensielle kjøpere sitt første møte med eiendommen. Det er også viktig å tiltrekke potensielle boligkjøpere til visning, noe du kan gjøre med en annonse.

Annonsen et veldig viktig redskap i forbindelse med boligsalg og det å få folk på visning. Derfor er det også viktig at annonseteksten er av høy kvalitet, og at du har flotte bilder av boligen som kan vises i annonsen.

Vi i Din Meglertekst hjelper deg med alt av meglertekst, inkludert salgsoppgave og annonse. Kontakt oss i dag, og få en annonse som sikrer at flest mulig kommer på visning!