Visningslister 

Har du noen gang vært i kontakt med eiendomsmegler fordi du har spørsmål om en bolig du vurderer å gå på visning på? Da har kanskje eiendomsmegler spurt om du ønsker å bli ført opp på visningslister. 

Visningslister er gull verdt for eiendomsmeglere. Jo flere navn det står på den, jo bedre er det. Derfor forsøker de garantert å få deg inn på denne listen. 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på begrepet “visningsliste”. Hva er det egentlig denne listen består av, og hva er grunnen til at eiendomsmeglere vil ha deg på den? 

Bolig

Hva er en visningsliste? 

En visningsliste er en liste som gir eiendomsmegleren en pekepinn på hvor stor interessen for salgsobjektet er.  

Det er vanlig at interessenter ønsker å følge med på en eventuell budrunde i etterkant av visningen(e). Da er de nødt til å sette seg på visningsliste, eller interessentliste som den også kan kalles. 

Når noen setter seg på en slik visningsliste, samtykker vedkommende til at eiendomsmegler kan ta kontakt med dem i etterkant av visning. Da kan de høre om vedkommende er interessert i å kjøpe boligen, og eventuelt være med i en budrunde. 

Eiendomsmegler

Derfor snakker eiendomsmeglere varmt om visningslisten 

Eiendomsmeglere har en tendens til å snakke ganske varmt om den nevnte visningslisten. Grunnen til det, er at eiendomsmegleren ønsker å få deg som potensiell kjøper til å tro at det er stor konkurranse om salgsobjektet.  

En vanlig tanke er nemlig at hvis en interessent tror at det er stor interesse rundt boligen, ser de kanskje boligen i et nytt lys og får mer lyst til å konkurrere om den selv også.   

Men det er også mulig å sette seg på visningsliste digitalt ved å laste ned salgsobjektets salgsoppgave på boligportalen. Selv om eiendomsmegler har mange navn på blokka, trenger det ikke nødvendigvis å handle om reell interesse. 

lag en sjekkliste med det du ser etter

Baser strategien din på visningslisten 

Som interessent bør du spørre eiendomsmegler hvor mange navn han har på blokka. Med utgangspunkt i hva han eller hun svarer, bør du basere ditt valg av strategi. 

Hvis visningslisten ikke består av veldig mange navn, kan du godt sitte litt på gjerdet i begynnelsen av budrunden. Gå med andre ord ikke hardt ut med en gang. Skulle det imidlertid være slik at megler har mange navn på blokka, kan det hende at det lønner seg å være på ballen. 

Få hjelp til meglertekst! 

Det er naturligvis mye som må gjøres før en eiendomsmegler kan begynne å sette opp en visningsliste. Først er man nødt til å markedsføre salgsobjektet, og en av metodene som ofte brukes da er meglertekst. 

Trenger du hjelp til å skrive meglertekst? Det hjelper tekstforfatterne i Din Meglertekst deg mer enn gjerne med. Ta kontakt med oss i dag!